spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

De ce este o idee bună să investești într-un blender pentru bucătăria ta?

- Advertisement -


Un blender este un electrocasnic utilizat pentru a amesteca, a face piure sau, efectiv, a procesa diverse alimente, în funcție de nevoile și preferințele culinare ale fiecăruia. Există diverse tipuri de blender, dar toate au același sistem de funcționare. Prezintă un vas cu lame metalice care sunt acționate de un motor electric situat la baza blender-ului. Mai nou, există și blender de mână ce pot fi folosite în orice vas, dar care nu au chiar aceeași putere de procesare ca a unui blender clasic.

.
Vasul blender-ului poate fi fabricat din plastic, sticlă sau oțel inoxidabil. Cele din sticlă sunt cele mai grele dar și cele mai rezistente. Cele din oțel inoxidabil sunt și ele rezistente și sunt preferate pentru aspectul lor, dar vizibilitatea este redusă și astfel nu puteți vedea nivelul de procesare al alimentelor așa cum puteți să o faceți atunci când utilizați un vad de plastic sau de sticlă. Recipientele de plastic sunt mai ușoare, dar se zgârie mai reprede, iar mirosul și culoarea anumitor alimente pot fi absorbite de acestea.

.

Indiferent de tipul de blender, iată câteva motive pentru care a investi într-un blender de bucătărie este o idee bună:.

1. Sosuri, dressing-uri și smoothie-uri proaspete
Un blender îți permite să îți faci rapid și ușor, în bucătăria ta, sosuri pentru diverse mâncăruri. Poți toca și face sos din roșii proaspete și le poți amesteca în blender cu diverse alte legume au condimente. De asemenea, poți face diverse rețete de dressing-uri pentru salatele tale preferate sau poți face diverse smoothie-uri și milkshake-uri din fructe proaspete sau congelate. Toate acestea reprezintă variante sănătoase, personalizate, proaspete și mult mai ieftine față de ceea ce puteți cumpăra într-un magazin.

.

2. Omletă sau clătite mai pufoase
Pentru o omletă mai pufoasă, puteți bate ouălele folosind blender-ul. Acest lucru este în special eficient atunci când pregătiți omletă pentru un număr mare de persoane, iar aceasta va fi cu siguranță mai pufoasă. Același lucru îl puteți face și pentru clătite. În loc să amestecați compoziția cu o lingură, o furculiță sau un tel, puteți folosi blender-ul. Acesta va mixa mult mai bine compoziția, o va face mai pufoasă și nici nu va mai exista riscul formării cocoloașelor de făină.

.
3. Supe creme și piure-uri
Un alt lucru pe care îl puteți face utilizând un blender sunt supele creme sau piure-urile. Indiferent tipul de legume pe care alegeți să îl folosiți, după fierberea lor le puteți pasa și puteți face piure sau supă cremă. Ambele sunt alternative foarte bune ale clasicelor ciorbe sau legume sote, iar copiii le preferă mult mai mult. Cu ajutorul blender-ului puteți face supe creme din legume pe care, în mod normal, le-ați fi mâncat întregi. Puteți face, astfel, supe creme de ciuperci, linte, mazăre, dovleac, broccoli și chiar castraveți.

.
Un blender este foarte ușor de folosit și poate transforma complet modul în care gătiți, fiind un electrocasnic de nădejde.

Puteți găsi foarte multe variante de blender-uri pe site-ul eMAG cu specificații și prețuri în funcție de nevoile fiecăruia.

https://s12emagst.akamaized.net/products/4817/4816802/images/res_e16533f68bfb9407b0ee491e4f1ad677_450x450_9vud.jpg
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.