spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Cazul dureros al unui tânãr de doar 22 de ani: imobilizat la pat, dupã un accident grav

- Advertisement -

AJUTOR… Constantin Ignat, un tânãr din comuna Feresti, de doar 22 de ani, trãieste o perioadã cumplitã, peste care poate trece doar cu ajutorul oamenilor cu suflet mare. În urma unui accident grav, acesta a rãmas imobilizat la pat, medicii diagnosticându-l cu tetraplegie. Acum este internat la Spitalul Judetean Vaslui, se aflã sub tratament, însã recuperarea va dura o perioadã lungã de timp si va costa multi bani. “Necesitã cheltuieli majore, aproximativ 2500 lei/lunã, cheltuieli pe care familia nu le poate sustine singurã. Asa cã am sã vã rog sã vã anuntati prietenii, familia si pe cine mai considerati voi de cuviintã pentru a-l ajuta pe Constantin. Dacã punem mânã de la mânã, o sã fie mai usor. Sper ca “strigãtul” de ajutor sã ajungã la cât mai multi! De mare ajutor ar fi si o informatie referitoare la un medic specialist, un spital de specialitate privind recuperarea în asemenea cazuri grave”, este îndemnul primarului comunei Feresti, Sebastian Arteni.

Un apel de ajutorare a tânãrului l-a fãcut si primarul comunei Bãlteni: “un caz mai special, care mi-a atras atentia în mod deosebit, cu ocazia vizitãrii unor bolnavi din comunã la Spitalul Judetean Vaslui, un tânãr diagnosticat cu tetraplegie cu handicap pe partea dreaptã, în urma unui accident, are nevoie de ajutorul nostru. Numele lui este Constantin Ignat si ar putea merge în continuare”.

Ce este tetraplegia?

Tetraplegia se caracterizeazã prin paralizia totalã sau partialã a extremitãtilor superioare si inferioare. Potrivit specialistilor, aceastã modificare survine din cauza unei leziuni a mãduvei spinãrii. În mod specific, deteriorarea unora dintre primele vertebre toracice poate provoca tetraplegie. “Principalele cauze care pot conduce la aceste semne sunt leziuni suferite în accidente si anumite boli, cum ar fi mielita transversã, polio sau spina bifida. În general, persoanele care au tetraplegie nu îsi pot recupera capacitatea de a se deplasa, deci este consideratã o afectiune care este de obicei cronicã. Cu toate acestea, în unele cazuri mai putin rãspândite, persoana poate recupera o miscare dacã efectueazã o reabilitare intensivã”, explicã specialistii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.