spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Elevii vasluieni învatã sã economiseascã energie direct de la “sursã” (FOTO)

- Advertisement -

LECTII…E.ON s-a alãturat campaniei “Economie la energie” si va sustine lectii despre eficienta energeticã în opt scoli din trei judete. Primele lectii au fost predate în scoli din judetele Iasi si Vaslui. Campania este initiatã de ANRE si se va derula în 30 de scoli din nouã judete.

Echipe de voluntari din cadrul E.ON România au sustinut astãzi, în trei unitãti de învãtãmânt din judetele Iasi si Vaslui, lectii despre eficienta energeticã în cadrul campaniei “Economie la Energie”, initiatã de Autoritatea Nationalã de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), proiect care are ca scop stimularea interesului celor mici pentru îmbunãtãtirea calitãtii vietii, prin aplicarea de solutii simple si accesibile de economisire a energiei. Astfel, elevii de la scolile gimnaziale din localitãtile Laza si Zorleni (jud. Vaslui), respectiv Popricani (jud. Iasi) au învãtat, în cadrul unor lectii interactive, despre importanta economisirii resurselor, dar si despre mãsurile pe care le pot lua în acest scop. Închiderea becurilor la iesirea din încãperi, scoaterea încãrcãtoarelor din prizã dacã nu alimenteazã aparatele (telefoane, tablete etc.), închiderea aparatelor electromecanice de la butonul de oprit/ pornit, înlocuirea becurilor cu incandescentã cu altele economice sau LED sunt doar câteva dintre sfaturile primite de copii pentru a consuma mai putinã energie în fiecare locuintã.

“Considerãm binevenitã aceastã actiune de promovare a eficientei energetice. Este important ca tinerii sã utilizeze responsabil resursele energetice, contribuind astfel la protejarea mediului si în acelasi timp realizând economii financiare”, a declarat Ilie Radu, directorul Scolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din localitatea Laza, judet Vaslui. În perioada urmãtoare, lectii despre eficientã energeticã vor fi sustinute de voluntarii E.ON în alte sase scoli din Muntenii de Jos (jud. Vaslui), Lunca Cetãtuii si Podu Iloaiei (jud. Iasi), respectiv Floresti si Cãpusu Mare (jud. Cluj). Copiii vor afla, în plus, si despre regulile de sigurantã pe care trebuie sã le respecte atunci când utilizeazã aparate sau echipamente alimentate cu electricitate sau gaze naturale.

Campania “Economie la Energie” se desfãsoarã, în acest an, în 30 de unitãti de învãtãmânt din mediul rural/urban din nouã judete ce acoperã toate regiunile de dezvoltare din tarã. Anul trecut, ANRE a fost partenerã a Comisiei Europene în derularea Campaniei de constientizare cu privire la utilizarea eficientã a energiei în locuinte, în scopul de a ajuta consumatorii casnici sã-si reducã facturile de energie prin aplicarea unor sfaturi simple, fãrã costuri sau cu investitii minore. Având în vedere interesul manifestat pentru aceastã campanie, ANRE a obtinut acordul Comisiei Europene – DG JUST de a prelungi derularea acesteia în România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.