spot_img
spot_imgspot_img
12 C
Vaslui
20-mai-2024

Veste bună pentru toți românii. Cum pot beneficia de servicii medicale oriunde în UE

- Advertisement -

Vicepreşedintele Comisiei de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European, Cristian Buşoi a afirmat, vineri seară, că cetăţenii Uniunii Europene pot beneficia de servicii medicale de urgenţă într-o altă ţară decât cea de origine.

Potrivit lui Buşoi suma decontată poate fi cel mult egală cu cea pentru tratamentul din ţara de provenienţă

Europerlamentarul Cristian Buşoi a explicat şi care sunt metodele de funcţionare a acestor mecanisme.

„Odată ce ești posesorul unui card european de sănătate și ai nevoie de servicii medicale urgente într-un alt stat membru, poți să beneficiezi de aceste servicii și rambursarea se va face direct între țara ta de origine şi sistemul de sănătate unde ai beneficia de servicii și avem mai multe tipuri de formulare, dintre care cel mai important este formularul S2, fostul E112 cunoscut pentru publicul larg.

Pentru acele tratamente care nu sunt disponibile la acel moment în țara ta de origine poți să mergi intr-o altă țară și, iarăși, decontarea se va face direct la prețul total între România și țara unde beneficiezi de tratament”, a spus Cristian Buşoi, potrivit Rador. …https://evz.ro/veste-buna-pentru-toti-romanii-cum-pot-beneficia-de-servicii-medicale-oriunde-in-ue.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.