spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Neamţ: Cine i-a copt-o şefului Poliţiei? – “Cred că am fost schimbat într-un mod ruşinos”

- Advertisement -

■ comisarul şef Paul Tablan a fost demis ■ pentru că nici unul dintre controalele din ultima vreme nu a scos nimic la iveală, nu i-a mai fost prelungit certificatul ORNISS ■ fără acesta, ofiţerul nu poate lucra în structurile operative ■ „Cred că am fost schimbat într-un mod ruşinos şi putea fi altfel, însă asta este. Îi urez succes viitorului şef al Poliţiei Neamţ, oricine ar fi el. Îi doresc să facă ceea ce eu nu am putut face“, a declarat Paul Tablan ■

Paul Tablan a fost înlăturat de la şefia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ după ani de zile în care controale şi verificări dispuse la instituţia pe care a condus-o nu au scos nimic la iveală.

Pentru că, cel mai probabil, nu s-a găsit un alt mod de a-l înlătura din funcţie s-a găsit o soluţie de avarie, una ruşinoasă ca mod de operare şi cu implicaţii pentru viitorul profesional al poliţistului.

Nu i-a fost prelungit certificatul ORNISS (Oficiul Regestrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat), care se reînnoişte din patru în patru ani şi care permite accesul la informaţiile clasificate.

Fără acest certificat, nici un ofiţer nu poate lucra în structurile operative. Mai grav e că neprelungirea acestuia nu trebuie justificată, nici măcar în instanţă, astfel că Paul Tablan nu va afla, cel mai probabil, niciodată, care au fost motivele înlăturării.

De altfel, ordinul a fost dat la finele lunii trecute, pe 30 octombrie 2019, cînd PSD era încă la putere, astfel că noul ministru de Interne nu a mai avut cum să-l ocolească, trebuind doar semnat.

În acest moment Paul Tablan este în concediu medical, iar după ce a fost eliberat din funcţie, a fost pus la dispoziţie.

„Eu mă cunosc foarte bine şi am curajul să mă uit în oglindă. Cu siguranţă că, de-a lungul timpului, am mai făcut greşeli, dar nu au fost cu intenţie şi, sigur, se putea mai bine. Întotdeauna este loc de mai bine.

Cred că în mandatul meu s-au făcut destule lucruri bune şi dacă am preluat şefia Poliţiei Neamţ într-un moment în care în oraş se întîmplau multe, de la bombe la infracţiuni stradale cum ar fi furturi şi tîlhării, acum, sub aspectul siguranţei, lucrurile s-au schimbat.

Trebuie să fie ordine, să nu fie nevoie să ne uităm în spate cînd mergem pe stradă. Cred că am fost schimbat într-un mod ruşinos şi putea fi altfel, însă asta este. Sînt primul care îi urez succes viitorului şef al Poliţiei Neamţ, oricine ar fi el. Îi doresc să facă ceea ce eu nu am putut face“, a declarat Paul Tablan.

Întrebări fără răspuns …http://monitorulneamt.ro/neamt-cine-i-a-copt-o-sefului-politiei-cred-ca-am-fost-schimbat-intr-un-mod-rusinos/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.