spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Dosar ca-n bancurile cu Dorel: Poliția a dat în judecată… Poliția! Judecătorii ieșeni trebuie să descâlcească ițele unei decizii ciudate!

- Advertisement -

Reprezentanții IGPR au ajuns să se judece la Iași, pentru anularea unei dispoziții emise de… IGPR! Totul a pornit de la un alt litigiu, pe care instituția l-a avut cu un comisar ieșean. La mijloc este un spor de fidelitate

Proces de tot râsul, pe rolul Tribunalului Iași! Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) s-au dat, în principiu, singuri în judecată. În fapt, aceștia l-au chemat în fața instanței pe un comisar ieșean.
Mai exact, reclamanții le cer magistraților din cadrul Tribunalului Iași să dispună anularea unei decizii luate tot de ei. „Solicităm anularea dispoziției IGPR de pe data de 1 aprilie 2019, prin care se constată că comisarul Minciună Constantin Cristi beneficiază de sporul de fidelitate în procent de 20 la sută, începând cu data de 1 februarie 2014. Cerem și suspendarea dispoziției respective”, au precizat, în cererea adresată instanței, cei de la IGPR.

De unde a pornit tărășenia

Pe data de 14 martie 2018, comisarul ieșean a dat în judecată IPJ și IGPR. Acesta a cerut acordarea sporului de fidelitate conform vechimii pe care o are, respectiv de peste 20 de ani.
Tribunalul Iași a admis acțiunea în contradictoriu cu IPJ, dar a respins-o în contradictoriu cu IGPR. Ulterior, decizia a fost contestată. Potrivit celor de la IGPR, Curtea de Apel Iași a admis recursul IPJ și l-a respins pe cel al IGPR. Reclamanții au precizat că judecătorii au respins cererea formulată de comisarul ieșean în ceea ce privește pretențiile sale de după data de 1 noiembrie 2015.

Astfel, conform reclamanților, doar IPJ Iași a fost obligată de instanță la acordarea sporului de fidelitate de 20 la sută, către comisar, dar numai pentru perioada 9 aprilie – 31 octombrie 2015.

https://www.bzi.ro/dosar-ca-n-bancurile-cu-dorel-politia-a-dat-in-judecata-politia-judecatorii-ieseni-trebuie-sa-descalceasca-itele-unei-decizii-ciudate-3826586

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.