spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Bârlãdeanul Adrian Covãsnianu, consilier onorific în Ministerul Transporturilor

- Advertisement -

RECUNOASTERE…Asociatiile care militeazã pentru construirea de autostrãzi vor avea un reprezentant în Guvern. Organizatiile „Împreunã pentru A 8″ si „Moldova vrea autostradã” au anuntat duminicã, 8 decembrie, cã un reprezentant al acestora va fi consilier onorific la Ministerul Transporturilor. Asociatiile vor nominaliza un reprezentant pentru un mandat de 6 luni, în primã fazã pentru aceastã functie fiind propus Cãtãlin Urtoi („Împreunã pentru A8″), iar, ulterior, Adrian Covãsnianu („Moldova vrea autostradã”).  Adrian Covãsnianu are 36 de ani, este din Bârlad, doctor în geografie si face loby de ani multi pentru ca orasul sãu natal, în care pãrintii sãi locuiesc, sã beneficieze de o Sosea de Centurã.

Organizatiile care au reusit sã atragã atentia Guvernului Orban, sperã ca detinerea acestei functii sã le confere un rol de monitorizare asupra proiectelor de construire a autostrãzilor si, în acelasi timp, un acces mult mai facil la informatii în ceea ce priveste implementarea efectivã a initiativelor. Ambele asociatii au arãtat cã prioritatea este construirea autostrãzii Iasi – Tg. Mures, iar unul dintre obiective este renuntarea la ideea parteneriatului public-privat pentru sectorul Iasi – Tg. Neamt si obtinerea de fonduri europene atât pentru proiectare, cât si pentru executie.

Tânãrul bârlãdean, dr. în geografie, Adrian Covãsnianu, care se luptã de mult timp cu politicienii aflati vremelnic prin guvernele tãrii, pentru a impune în Master Planurile de Transport vehiculate pânã acum, ca si judetul Vaslui sã intre cu modernizãri de drumuri si construire de variante ocolitoare, a reusit sã atragã atentia guvernului. Am primit la redactie punctul sãu de vedere referitor la ce va face el, de pe functia de consilier onorific al ministrului transporturilor, functie pe care o va ocupa din luna iunie 2020.

„Voluntariatul pe care îl fac de aproape 3 ani de zile în cadrul MVA (Moldova Vrea Autostrada) trece la un alt nivel. Ocuparea functiei de consilier onorific al Ministerului Transporturilor (dupã cele 6 luni de mandat ale colegului Cãtãlin Urtoi de la asociatia <<Împreunã pentru A8>>) mã onoreazã si în acelasi timp mã responsabilizeazã. În calitate de bârlãdean pe lângã proiectele mature ale Moldovei ce trebuie construite (Autostrada A8 Ungheni-Iasi-Tg. Mures si A7 Ploiesti-Suceava) nu trebuie sã uitãm cã infrastructura rutierã reprezentatã de drumurile nationale este momentan <<coloana vertebralã>> pe care se desfãsoarã traficul auto de pasageri si de mãrfuri în Moldova. Proiectul cel mai asteptat pentru bârlãdeni este fãrã îndoialã Soseaua de centurã a Bârladului. Acest proiect este asteptat si dorit de ani de zile de bârlãdeni. Au suferit enorm si încã suferã locuitorii direct afectati de traficul greu ce se desfãsoarã în zona B-dului Epureanu si a strãzii Vasile Pârvan. Îmi pun speranta cã, în limita timpului disponibil, voi uzita de aceastã functie pentru a fi un partener real si activ între beneficiar, constructor si comunitatea localã. Voi promova acest proiect în cadrul MT si CNAIR si voi ajuta pro-activ pentru materializarea centurii Bârladului.”, a spus pentru cititorii cotidianului dr. Adrian Covãsnianu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.