spot_imgspot_img
10.4 C
Vaslui
28-mart.-2024

PROIECT: Poliția Locală Bacău intră la slăbit. Schema de personal va fi redusă cu 50 la sută

- Advertisement -

PSD Bacău anunță că va propune reducerea cu 50% a schemei de personal a Poliției Locale Bacău. Aceasta este a doua inițiativă a social-democraților, după proiectul de desființare a structurii de informatori voluntari. Se are în vedere și reducerea cheltuielilor cu lefurile polițiștilor locali, care acum depășesc 10 milioane de lei anual Într-un comunicat de presă, PSD Bacău menționează cât se alocă de la buget pentru activitatea polițiștilor locali. Conform Raportului de activitate pe anul trecut, la 31 decembrie 2018, Poliția Locală înregistra un buget de subvenții aprobate de Consiliul Local Bacău în suma de 12,1 milioane lei, din care peste 10 milioane (2,25 milioane euro) au fost cheltuieli cu personalul. Acestea au crescut, în 2018, cu peste 23 la sută față de anul precedent (2017), creștere de aprox. 2 milioane lei doar pe palierul cheltuielilor de personal, la 173 de lucrători încadrați.

„Apreciem că diminuarea schemei de personal coroborată cu eficientizarea activității Poliției Locale, în respect față de contribuabilii băcăuani, va conduce la economii semnificative la bugetul local (peste 1 milion de euro), bani care pot finanța crearea de noi locuri la creșă sau modernizarea și dotarea claselor din școli”, anunță PSD Bacău.

În ceea ce privește situația cumulului pensiei cu salariul, înregistrat în cazul mai multor lucrători cu funcții de conducere în Poliția Locală, organizația municipală PSD Bacău militează pentru „decuplarea” pensionarilor de la orice alte venituri publice și organizarea, în regim de urgență, a unor concursuri transparente, în care să primeze competențele și pregătirea candidaților, nu „cumetriile și tovărășiile”, așa cum se întâmplă cu actualul șef al Poliției Locale, care e cumătrul primarului Necula, se mai arată în comunicat. …https://zdbc.ro/proiect-politia-locala-bacau-intra-la-slabit-schema-de-personal-va-fi-redusa-cu-50-la-suta/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.