spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Piromanul de pe strada Vrancei recidiveazã: si-a dat iar foc la casã! (FOTO)

- Advertisement -

PIROMAN HOTÃRÂT! Detasamentul de Pompieri Bârlad are un deja – vu, când primeste telefon de urgentã la un incendiu pe strada Vrancei din Bârlad. Nelu P., de 59 de ani, are un fix: îsi dã foc la casã periodic! Pe 16 decembrie a fost a doua oarã în acest an, si a patra oarã în ultimii doi ani! „Detasamentul de pompieri a intervenit cu douã autospeciale de stingere cu apã si douã echipaje specializate, în localitate, pe str. Vrancei, nr.4, pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o casã de locuit.” a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui. Si tot ca un deja vu, Nelu P. (probabil de la Piroman) a fãcut scandal si a fost dus de politisti la sectia de psihiatrie a spitalului din Bârlad, unde piromanul a refuzat internarea! Si s-a ales cu un alt dosar penal!

La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta cu violentã în douã dintre cele patru camere ale casei, precum si la nivelul acoperisului. Exista pericolul de extindere la douã dintre locuintele învecinate, acestea aflându-se la mai putin de trei metri fatã de casa cuprinsã de flãcãri. „S-a actionat cu douã dispozitive, unul pentru limitarea si lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protectia imobilelor învecinate. Au ars: aproximativ 60 mp acoperis din tablã pe asterealã din lemn, douã usi, douã ferestre, un pat, un sifonier, diverse textile si documente. Au fost deteriorate: tencuiala din douã camere, trei usi, douã ferestre, diferite piese de mobilier, bunuri de uz casnic, diverse textile. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului: jarul cãzut dintr-o sobã cu acumulare de cãldurã. În timpul misiunii de stingere a fost nevoie de interventia jandarmilor, deoarece între membrii a douã familii a izbucnit o disputã. Nu au fost persoane rãnite care sã necesite îngrijiri medicale”, a precizat în seara de 16 decembrie Marius Stanciu. Se pare cã Nelu P. si-a înfundat soba cu lemne si este suspectat cã iar a dat foc la casã ! Iar cel care a fost recalcitrant, tot piromanul a fost, care a agresat verbal si … aproape fizic, cadrele medicale de pe Ambulanta SMURD de tip EPA. „Nu a fost necesarã interventia jandarmilor pentru cã cetãteanul care a agresat echipajul de pe Ambulanta SMURD a fost luat de politistii care erau deja la incendiu, înainte de sosirea jandarmilor”, a spus purtãtorul de cuvânt al Jandarmeriei Vaslui. „În cauzã s-a deschis un dosar penal pentru distrugere”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vã reamintim cã pe 24 septembrie, în jurul orelor 20.00, a fost penultimul incendiu provocat de Nelu P., iar la fata locului s-a deplasat o autospecialã de stins incendiul cu apã si spumã, doi politisti, un jandarm, o masinã a SAJ Vaslui, substatia Bârlad. Pompierii au gãsit o camerã (unde locuia proprietarul) incendiatã si în flãcãri, focul extinzându-se la aproape toatã casa. Cel care a dat foc casei era deja la a treia încercare, vecinii fiind terorizati de individul care, la primele douã încercãri a reusit sã le incendieze si casele lor. Nelu P., de 59 de ani, s-a autoevacuat atunci din locuintã, dupã ce a dat foc. A fost predat de vecini politistilor care l-au dus la spitalul din Bârlad, deoarece avea arsuri pe corp. Dupã ce i-au fost tratate arsurile, minore de altfel, Ion P. a fost internat la sectia psihiatrie din cadrul spitalului bârlãdean. În urma sa însã a rãmas prãpãdul! Casa, care apartine surorii sale, a ars aproape 70%. Când sã o refacã, piromanul a recidivat! Fix în prag de sãrbãtori!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.