spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Deputatul Daniel Olteanu: „Se aplicã axioma ministrului Tranporturilor si în Moldova, în judetul Vaslui?”

- Advertisement -

ANALIZÃ… Deputatul ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu, reactioneazã ca urmare a estimãrilor fãcute recent de ministrul Transporturilor, estimãri potrivit cãrora anul 2020 le va aduce românilor peste 120 noi kilometri de sosele de mare vitezã. Olteanu sustine cã, în conditiile în care aceste previziuni „foarte optimiste” se referã, în majoritate, la proiecte de mare infrastructurã din Vestul tãrii, locuitorii din întreaga regiune a Moldovei sunt pusi din nou pe lista de asteptare.

„Aflu cã ministrul Transporturilor vorbeste, mai nou, despre o axiomã pe cât de adevãratã, pe atât de putin aplicatã în ceea ce priveste Moldova si, în special, judetul Vaslui. Mai exact, domnul ministru spune cã „O infrastructurã dezvoltatã înseamnã o economie dezvoltatã si înseamnã cetãteni multumiti”. Cu toate acestea, planurile foarte optimiste pentru anul în curs, la nivel national, planuri care vizeazã inaugurarea a nu mai putin de 120 kilometri de drumuri de mare vitezã, exclud aproximativ 5 milioane de români. Mã refer aici la locuitorii din toate judetele Moldovei, cãrora sefii de la Transporturi, în loc sã le asigure santiere în lucru si proiecte în compensatie, asa cum ar fi normal dupã zeci de ani în care zona din stânga Siretului s-a aflat pe listele de asteptare, le propun din nou… sã astepte! Vreau sã îi transmit domnului ministru Bode cã axiomele, fie ele si unanim acceptate, nu tin loc de mari investitii in infrastructura din Moldova si cã simpla lor invocare nu aduce nicio multumire locuitorilor din aceastã regiune”, a spus Daniel Olteanu.

Avertismentul parlamentarului vasluian: „Nu au voie sã ignore aceastã realitate”

Deputatul ALDE a atentionat cã orice Guvern care nu face o prioritate din atenuarea dezechilibrelor regionale si nu actioneazã cu mãsuri concrete în aceastã directie, devine complice la izolarea Moldovei si la depopularea regiunii. „Mã bucur si e de apreciat cã, la nivel de minister, existã o analizã pe fiecare obiectiv major de infrastructurã din tarã, însã mi-as dori sã remarc aceeasi mobilizare de la centru pentru proiectele din regiunea Moldovei, aflate în diferite etape de lucru, în majoritate doar pe hârtie. Marea infrastructurã din Moldova nu e un subiect despre care sã mai putem discuta în termeni de „sansã”, ci de „certitudine”, iar eu sper ca anul 2020 sã ne aducã si nouã, moldovenilor, certitudinea cã putem recupera decalajele de dezvoltare care ne separã de restul tãrii, în primul rând la acest capitol. A pune în asteptare obiectivele de investitii din Moldova ori a aloca fonduri insuficiente pentru acestea înseamnã a alimenta riscul ca regiunea sã devinã si mai izolatã din punct de vedere economic, si mai depopulatã. Nicio guvernare nu are voie sã mai ignore aceastã realitate!”, a mai spus deputatul Daniel Olteanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.