spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Alertă de boală mortală în România! Medicii explică în ce fel te poți proteja

- Advertisement -

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că un focar de gripă aviară a fost depistat și în România. Virusul care face ravagii în mai multe ţări europene a fost confirmat la o fermă de găini din judeţul Maramureş.

Miercuri, autorităţile au anunțat că situaţia este sub control, că au fost luate toate măsurile de combatere a focarului şi că nu există posibilitatea afectării sănătăţii populaţiei.

Cu toate acestea, medicii veterinari avertizează că gripa aviară se poate transmite şi la om, dar numai în anumite cazuri.

Autorităţile dau asigurări că situaţia este sub control în cazul focarului din Maramureş, iar impactul ar fi mai degrabă economic.

Astfel, medicii veterinari vor demara procedura de eutanasiere şi incinerare a păsărilor din ferma de găini ouătoare din Seini, Județul Maramureș, în care a fost confirmată gripa aviară. Este vorba de mii de capete…..https://evz.ro/alerta-de-boala-mortala-in-romania-medicii-explica-in-ce-fel-te-poti-proteja.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.