spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Pãlãlae, hotul de masini, o „cheitã” dintr-o retea mult mai mare

- Advertisement -

FRÂNÃ LA FURTURI… Vasluianul Andrei Pãlãlae îsi va petrece urmãtoarele 30 de zile în spatele gratiilor, dupã ce magistratii Judecãtoriei Brasov au aprobat cererea de arestare a bãrbatului, acesta fiind acuzat de sãvârsirea infractiunii de înselãciune. Pãlãlae va fi însotit în arest de Stãnescu Vladimir, un prieten de-al sãu din judetul Neamt, cel din urmã fiind acuzat de complicitate la înselãciune. Potrivit surselor noastre, cei doi fãceau parte dintr-o retea mai complexã de hoti de masini, cu ramificatii în mai multe judete din tarã. Oamenii legii au început sã-l monitorizeze pe Andrei Pãlãlae, dupã ce în data de 5 ianuarie, folosindu-se de un nume fals si utilizând documente de identitate emise de autoritãtile din Marea Britanie pe numele altei persoane, ar fi indus în eroare reprezentantul unei societãti comerciale din judetul Brasov, în vederea închirierii unui autovehicul.

Cu ocazia cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã vasluianul ar fi închiriat vehicule din mai multe judete ale tãrii, pe care nu le-ar mai fi restituit si le-ar fi valorificat  prin intermediul lui Stãnescu Vladimir, în vârstã de 28 ani, din judetul Neamt. Cei doi sunt acuzati de înselãciune, abuz de încredere, furt, respectiv complicitate la aceste infractiuni, prejudiciul estimat de anchetatorii brasoveni fiind de 133.000 de euro. Ultima loviturã datã de Pãlãlae a fost pe 5 ianuarie, când, folosindu-se de documente emise de autoritãtile din Marea Britanie pe numele altei persoane, a reusit sã-l tepuiascã pe reprezentantul unei societãti comerciale din Brasov, pe care l-a convis sã-i închirieze masina. Brasoveanul a sunat la politie, care a pornit pe urmele vasluianului. Pãlãlae a fost prins marti noaptea, pe strada Cãlugãreni din Vaslui, în timpul unui filtru al Politiei Rutiere.

Politia Vaslui l-a avut în mânã, dar l-a lãsat în libertate

Andrei Pãlãlae a intrat în vizorul politistilor vasluieni încã din luna decembrie a anului trecut, când a fost protagonistul unui scandal de proportii în parcarea de la Kaufland. Atunci, hotul de masini a fost prins de un alt pãgubit, care l-a bãtut pânã la sosirea oamenilor legii „Nenorocitule! Unde e masina mea? Unde sunt banii pe care mi-i datorai? De un an te caut, smechere! Nu mai scapi de mine! E un tepar, dom’le! I-am dat masina acum un an de zile, zicea cã vrea sã o cumpere si vrea sã facã un drum de Bucuresti. Când am vãzut cã nu mai vine, dupã câteva zile, l-am sunat. Mi-a spus cã e la Brasov, cã a avut un accident si cã o sã mã sune, dupã care nu am mai vorbit cu el, nu mai rãspundea la niciun telefon. Am localizat masina la Bacãu si m-am dus repede acolo, dar au trimis-o la Moinesti, în trei ore au dezmembrat-o. Smecherul ãsta a tepuit multi proprietari de masini”, a spus pãgubitul. Cu lovituri vizibile la nivelul fetei, cu tricoul rupt si foarte speriat, teparul de masini a fost preluat de un echipaj de la Politia municipalã si condus la sectie, unde nu a petrecut foarte mult timp. În ciuda faptelor comise si a acuzatiilor aduse, acesta a fost pus în libertate de politistii vasluieni, de parcã nimic nu s-ar fi întâmplat. A fost nevoie ca ancheta sã fie deschisã de politistii de la Brasov, ca cineva sã-l tragã la rãspundere pe acest hot de masini.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.