spot_imgspot_img
17.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

Poeta Dorina Stoica, din Bârlad, debut de an în fortã!

- Advertisement -

PREMIATÃ…Pentru scriitoarea Dorina Stoica, anul 2020 a început promitãtor. Ea a obtinut premii importante la douã concursuri literare. Primul premiu a fost obtinut la Concursul National de Poezie Contemporanã si traducere a poeziei românesti „Lidia Vianu Translates” 2020. Câteva poezii ale Dorinei Stoica au fost selectate pentru a fi traduse în limba englezã, urmând a fi publicate într-o antologie bilingvã care va apãrea în Anglia. Al doilea premiu a fost obtinut la concursul Vis de toamnã, Apollon”, editia a VI-a, desfãsurat la Bucuresti, Dorina primind premiul I la sectiunea prozã scurtã.

La începutul lunii ianuarie s-au publicat rezultatele Concursului National de Poezie Contemporanã si traducere a poeziei românesti „Lidia Vianu Translates” 2020. Dintre cei 197 candidati au fost selectati pentru a fi tradusi în limba englezã un numãr de 47 poeti. Printre ei se numãrã si Dorina Stoica, din Bârlad, autoare a mai multor volume de poezie religioasã si prozã.

„Multumesc pentru onoarea de a mã afla printre finalisti, cei mai multi poeti consacrati precum: Stoiciu Liviu Ion, Ioan Es Pop, Cipariu Dan Mircea, Lia Faur, etc. Sunt onoratã de includerea poeziilor mele într-o antologie a poeziei românesti reprezentative, la 30 de ani de la Revolutie, unde coordonator si traducãtor este prof. universitar Lidia Vianu, publicitst la Contemporary Literature Press. Este foarte important pentru mine sã fiu inclusã într-o antologie de poezii bilingve cu atât mai mult cu cât aparitia antologiei este prevãzutã pentru Marea Britanie, rod al colaborãrii dintre Universitatea Bucuresti, British Council, Institutul Cultural Român si Uniunea Scriitorilor din România, în cursul acestui an”, a declarat pentru ziarul nostru poeta Dorina Stoica.

Premiatã de ambasadorul cultural al Conventiei ONU din Geneva

Sâmbãtãm, 18 ianuarie, la Artoteca Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, începând cu ora 10.00, în prezenta unui public numeros, au fost acordate premiile pentru cîstigãtorii concursului literar de poezie si prozã „Vis de toamnã, Apollon”, editia a VI-a Premierea a fost fãcutã de scriitorul bârlãdean George Cãlin, Ambasador Cultural al Conventei ONU din Geneva. Juriul a fost format din scriitorii Emil Lungeanu, acad. Nicolae Dabija (R. Moldova), acad. Vasile Cãpãtînã (Rep. Moldova), Cãtãlin Stroe (Canada), Victor Voinicescu Sotski (Franta), George Cãlin (România). Regulamentul, componenta juriului si lista cîstigãtorilor precum si o selectie din textele acestora au fost incluse în Antologia „Toamna la Apollon”, editia a VII-a 2020 editura Ro.cart. Un exemplar a fost dãruit si poate fi citit la Centrul Mihai Eminescu din Bârlad. Au fost premiati scriitori din: Arad, Bacãu, Buzãu, Chisinãu, Bucuresti, Drãgãnesti, Iasi, Medgidia, Pitesti, Râmnicu-Vâlcea), Sighisoara, Slobozia, Târgu- Mures, Teius si bârlãdeanca noastrã Dorina Stoica, care a obtinut premiul I la sectiunea „Prozã scurtã” .

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.