spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Gripa se tine departe de judetul Vaslui

- Advertisement -

ÎN CRESTERE… Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui a comunicat, în aceste zile, situatia infectiilor respiratorii la nivel judetean. În sãptãmâna a treia din 2020 au fost identificate 910 cazuri de viroze, cu aproximativ 60 mai multe decât în sãptãmâna trecedentã. Numãrul total al cazurilor de viroze respiratorii din aceastã perioadã se încadreazã, însã, în limitele sezonului. Din fericire, pânã în prezent nu a fost raportat niciun caz de gripã.

În sãptãmâna 13-19 ianuarie, în judetul Vaslui s-au înregistrat 910 cazuri de IACRS (infectii acute ale cãilor respiratorii superioare) si 215 de cazuri de pneumopatii acute. Ponderea spitalizãrilor din numãrul total de cazuri a fost 12,8%. În privinta infectiilor respiratorii, cele mai multe spitalizãri au fost consemnate la grupele de vârstã 5-14 ani (15 cazuri) si 2-4 ani (12 cazuri). În ceea ce priveste pneumoniile , grupa de vârstã cea mai afectatã a fost 15-49 de ani, cu 17 internãri, urmatã de grupa 5-14 ani, cu 15 cazuri. Referitor la vaccinarea antigripalã a populatiei din grupele la risc, DSP Vaslui transmite cã, pânã în prezent, au fost imunizate cu vaccin antigripal 37.490 de persoane.

Mãsuri de prevenire a bolilor caracteristice sezonului rece

Vaccinarea antigripalã este cea mai importantã metodã de prevenire a infectiei si, în special, a complicatiilor cauzate de infectia gripalã. În contextul perioadei specifice infectiilor respiratorii, medicii transmit cã igiena personalã, precum spãlarea mâinilor cu apã si sãpun din abundentã, rãmâne principalul mijloc de preventie nespecificã. Printre mãsurile preventive se numãrã si vestimentatia adecvatã temperaturii de afarã (cãciuli, mãnusi) si alimentatia sãnãtoasã, cu multe fructe si legume cu aport crescut de vitamine. Specialistii recomandã pe cât posibil si evitarea fumatului activ sau pasiv si a consumului de alcool. Aerisirea încãperilor la domiciliu sau la locul de muncã este si ea o modalitate de preventie. Miscarea fizicã în aer liber ajutã la tonifierea organismului si este, de asemenea, indicatã în aceastã perioadã. Medicii atrag atentia cã este important sã evitãm spatiile închise, supraaglomerate si vizitele la persoanele bolnave. Persoanele bolnave trebuie izolate la domiciliu, iar în cazul strãnutului sau tusei trebuie folositã o batistã de unicã folosintã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.