spot_img
spot_img
18.9 C
Vaslui
17-iul.-2025

Si-a fãcut rachiu, dar a rãmas fãrã acoperis deasupra capului

- Advertisement -

NEATENTIE… Un incendiu puternic a avut loc, sâmbãtã dupã-amiazã, la o locuintã din localitatea Mircesti, comuna Tãcuta. Douã camere si o anexã a gospodãriei s-au fãcut scrum, cel mai probabil, din cauza unui cazan de rachiu care se afla în anexa lipitã de casã.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui, la caz s-a intervenit cu mai multe autospeciale de stingere cu apã. „La sosirea echipajului de interventie, incendiul se manifesta cu violentã la nivelul acoperisului, în douã camere ale locuintei si într-o anexã gospodãreascã. Incendiul se manifesta pe o suprafatã de aproximativ 80 mp la nivelul acoperisului si pe aproximativ 35-40 mp la nivelul celor douã camere de locuit si al anexei. Incendiul a fost limitat si s-a actionat pentru lichidarea ultimelor focare si înlãturarea efectelor negative. Anexa era lipitã de casã, iar în interior, proprietarul amplasase un cazan de preparat bãuturi alcoolice. În momentul izbucnirii incendiului, tatãl proprietarului prepara rachiu”, au declarat reprezentantii ISU Vaslui.

Sfaturi necesare pentru prevenirea incendiilor

În perioada sezonului rece, numãrul incendiilor produse la locuintele si gospodãriile cetãtenilor creste, iar pagubele materiale sunt însemnate. Uneori, flãcãrile iau chiar vieti omenesti. Acest lucru se întâmplã, de cele mai multe ori, din neglijenta oamenilor, care nu îsi iau toate mãsurile pentru evitarea acestor tragedii. Cauze precum sisteme de încãlzire defecte, mijloace de încãlzire improvizate sau lãsate în functiune fãrã supraveghere, cosuri si burlane de fum defecte ori necurãtate sau cenusa, jarul si scânteile sãrite din sistemul de încãlzire pe materiale combustibile din apropiere, conduc la statistici îngrijorãtoare. Pentru a preveni astfel de incidente, pompierii vin cu o serie de indicatii: înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate si curãtate pentru a fi în perfectã stare de functionare; se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinatã soba si se va evita supraâncãrcarea acesteia; este interzisã folosirea lemnelor mai lungi decât dimensiunile focarului; este interzisã aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzinã, petrol sau alte lichide combustibile; sobele se vor utiliza numai cu usita de alimentare închisã; nu se vor aseza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; copiii nu vor fi lãsati niciodatã nesupravegheati, cu focul aprins în sobã; la constructia unei sobe, se va avea în vedere ca fundatia proprie a acesteia sã nu fie amplasatã direct pe pardoseala combustibilã sau pe grinzi de lemn ale planseelor; în camerele în care încãlzirea se realizeazã cu sobe, este interzisã curãtirea cu substante inflamabile a dusumelelor; cenusa si jarul provenite de la sobe vor fi depozitate într-un loc special amenajat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.