spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Anularea pensiilor speciale golește sistemul de Justiție. Cereri de pensionare pe bandă

- Advertisement -

Mai mulți procurori doresc să se retragă din magistratură și să iasă la pensie, în contextul scandalului declanșat de legea prin care sunt anulate pensiile speciale. O listă cu numele a 12 procurori care au solicitat pensionarea se află pe ordinea de zi a ședinței Secției pentru procurori din cadrul CSM, de marțea viitoare.Un număr de șapte procurori și judecători au devenit pensionari începând cu ziua de 31 ianuarie, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care sunt eliberați din funcție.

Plecările din sistem au loc pe fondul adoptării de către Parlament a legii care prevede anularea pensiilor speciale care au determinat mai multe proteste ale magistraților. Actul normativ a fost contestat la Curtea Constituțională, iar mai mulți specialiști în drept constitutional s-au pronunțat în favoarea desființării sale.

Măsura anulării pensiilor speciale a stârnit numeroase proteste în rândul magistraților din întreaga țară, dar este susținută de politicienii din toate partidele………..https://evz.ro/anularea-pensiilor-speciale-goleste-sistemul-de-justitie-cereri-de-pensionare-pe-banda.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.