spot_imgspot_img
18.5 C
Vaslui
16-apr.-2024

Dotãri noi: încã un CT si un RMN pentru Spitalul si Ambulatoriul de la Bârlad (FOTO)

- Advertisement -

VESTI BUNE… Primarul Bârladului, Dumitru Boros, a fost la Agentia de Dezvoltare Regionalã Nord-Est Piatra Neamt, unde a semnat contractul pentru un nou proiect cu finantare europeanã. Este vorba despre proiectul „Extindere si dotare Ambulatoriu de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã <<Elena Beldiman>> din Bârlad”, pe care primarul si specialistii din Primãria Bârlad l-au initiat în anul 2018. Abia dupã un an si jumãtate acest proiect vital pentru spital si bârlãdeni a fost avizat, dupã descentralizare.

Grupul tintã este municipiul Bârlad si comunele din împrejurimile Bârladului, urmãrindu-se astfel o mai mare adresabilitate a cetãtenilor care nu sunt în stare gravã, ce va duce la o descongestionare a Compartimentului de Urgente, prin acest ambulatoriu. Valoarea totalã a obiectivului de investitii, exprimatã în lei, cu TVA , este 14.264.542,39 cu TVA. „Munca la acest proiect apartine colegilor mei prezenti aici si nu numai lor, ci unei întregi echipe coordonate de ei si i-am adus aici în fata bârlãdenilor pentru a le multimi pentru ceea ce fac. Echipa este mult mai mare, dar trebuie sã le multumesc public, în special <<vârfului de lance>> care este Directia pentru fonduri europene si Directia Tehnicã a Primãriei Bârlad, respectiv inginerii Cãtãlin Moraru si Cezar Chiper.”, a precizat primarul Dumitru Boros.

Contractul a fost depus în 2018

„În octombrie 2018 am depus proiectul la finantator si la 30 septembrie 2019 a fost declarat finantabil. A stat pânã acum la minister pentru avizare, iar dupã un an si cinci luni, în sfârsit s-a semnat finantarea. Contractul se întinde pe o duratã de 36 de luni începând de astãzi, timp în care investitia trebuie finantatã, realizatã C+M si dotatã. Vom avea în cadrul acestui proiect încã un Computer Tomograf si un R.M.N, pentru Cabinetul de Radiologie si Imagisticã Medicalã, dotãrile toate ajungând sã fie de peste 6 000 000 de lei. Dar principalele aparate sunt acestea douã: CT-ul si RMN-ul, ambele de ultimã generatie”, a spus Cãtãlin Moraru, seful Departamentului de Proiecte Europene. Urmeazã ca cererea de licitatie sã fie ridicatã pe SICAP pentru a se putea atribui contractul de proiectare si executie în cel mai scurt timp.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.