spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Deputatul (ex-PSD) de Vaslui, Ana Birchall, în rãzboi cu toatã lumea

- Advertisement -

MULTI NERVI… De când a fost exclusã din PSD, Ana Birchall a pornit propriul rãzboi cu fostii colegi de partid. Asta, ca sã nu mai spunem cã nu a mai dat deloc prin judetul care a votat-o… Ultimul scandal în care apare numele deputatei de Vaslui este legat de arestarea fostului ministru al Sãnãtãtii, Sorina Pintea. Birchall a avut o reactie durã, dupã ce fostul presedinte al PSD, Viorica Dãncilã, a intervenit în scandalul arestãrii Sorinei Pintea, fost ministru al Sãnãtãtii, pentru o posibilã luare de mitã. Fostul premier spusese cã autoritãtile trebuie sã tinã cont de lege, dar sã dea dovadã si de omenie. Dãncilã mai spunea, într-o postare pe Facebook, cã Sorina Pintea are dreptul sã îsi îngrijeascã sãnãtatea în conditii mai bine, iar cei care au în mâini soarta ei nu i-au asigurat acest lucru pânã acum: „Comportamentul organelor abilitate fatã de Sorina Pintea este inacceptabil”.

Replica Anei Birchall nu a întârziat sã aparã: „Hopa, ia uite cine vorbeste de „omenie”? Pãi, cum e cu „omenia”, doamna Dãncilã, când pe toatã perioada în care am fost ministru al Justitiei (suprapus câteva sãptãmâni si cu vicepremier) ati refuzat sã numiti un secretar de stat la Ministerul Justitiei (unde sunt 4 pe schemã) si astfel eu nu am avut cui sã deleg semnãtura si, zilnic, citeam si semnam minim 20-25 mape, pentru cã totul a fost numai în semnãtura mea??? Dacã a fost o metodã sã mã extenuati fizic, uite cã nu v-a iesit, cã bunul Dumnezeu mi-a ajutat si am rezistat la asa sicane! Sau cum e cu „omenia”, când ati refuzat, cu o rãutate greu de descris în cuvinte, desi v-am rugat, omeneste si în lacrimi, sã nu programati sedinta de guvern exact în ziua în care copilul meu a terminat liceul, astfel încât sã pot sã îmi iau si eu o zi de concediu si sã pot sã merg sã-mi vãd copilul absolvind liceul??? (eu, neavând niciun secretar de stat, nu aveam cui sã deleg participarea la sedintele de guvern, sedinte de guvern care nu aveau o zi fixã de întâlnire). Aaa, era sã uit… corect, asa e, ati numit un secretar de stat la minister în perioada motiunii de cenzurã! (si, dupã 2 zile de la numire, persoana respectivã si-a luat concediu medical)!

P.S. Nu comentez starea de sãnãtate a doamnei Pintea, pentru cã nu sunt medic, dar am încredere cã medicii care au examinat-o în aceasta perioadã, inclusiv, conform informatiilor din mass media, doctorul solicitat de doamna Pintea, au luat toate mãsurile si deciziile care se impun pentru a nu afecta starea de sãnãtate a doamnei Pintea.

P.S. 2: legea e lege si trebuie sã fie egalã pentru toti, indiferent de zgomotul din spatiul public!”, a fost mesajul transmis de Ana Birchall.

Nu este primul atac pe care Birchall îl lanseazã la adresa lui Dãncilã

La momentul excluderii din PSD, Birchall a mai avut o iesire publicã durã la adresa fostului premier. „În „prea marea sa întelepciune”, ca sa nu spun altfel, pentru a justifica executia mea din partid, d-na Dãncilã afirma:

„Dupã alegerile europarlamentare, am hotãrât cu totii cã nu mai discutãm despre justitie, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justitie. Ne-am învãtat lectia si nu vrem sã mai repetãm greselile fãcute. Doamna Birchall a iesit în spatiul public cu teme legate de justitie si acest lucru i-a deranjat pe colegi”. „Faptul cã a iesit pe declaratii pe justitie fãrã sã aibã acest drept, aceastã posibilitate. Faptul cã noi am înteles votul de la europarlamentare si de atunci nu am mai vorbit despre justitie”. Pãi, doamna Dãncilã, era în fisa postului de ministru al justitiei sã vorbesc despre justitie, despre nenorocirile pe care le-am gãsit în legile fãcute si în timpul mandatul dvs., de „Comisia specialã Iordache”, de exemplu, despre asaltul asupra justitiei, cã doar nu era sã vorbesc despre vreme sau despre brose…”, mentiona, la acel moment, Birchall.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.