spot_imgspot_img
10 C
Vaslui
26-apr.-2024

Primar la capãtul rãbdãrii: „De 4 ani lupt pentru acest proiect. Sunt dus cu vorba de toti proiectantii din România!”

- Advertisement -
Danut Iacob

REVOLTÃ… Pentru comuna Dragomiresti, proiectul de modernizare si reabilitare a liceului tehnologic de la Vladia a reprezentat o gurã de oxigen, în conditiile în care localitatea nu beneficiase de niciun proiect european, pânã ce la conducerea primãriei nu a ajuns Dãnut Iacob, un primar implicat si devotat oamenilor.       În 2016, primarul Iacob s-a zbãtut, a fãcut toate proiectele, s-a luptat pentru finantare si, doi ani mai târziu, lucrãrile puteau sã înceapã, mai ales cã avea banii în cont. Nu o sumã oarecare, ci în jur de 500.000 de euro. Dar, încãpãtânarea „Balaurului de la Pompieri”, sefa avizãrii ISU, lt. col. Veronica Ursachi, combinatã cu dezinteresul unor proiectanti, a fãcut ca, în primãvara anului 2020 , proiectul sã nu fi început. „M-am sãturat! De patru ani, mã zbat zi de zi pentru acest proiect. Initial, mi s-au trasat cinci puncte de rezolvat la proiect, de la ISU. Pe urmã, 20, 25 si din ce în ce mai multe puncte, parcã este cineva acolo care nu vrea sã ne lase sã realizãm ceva pentru oamenii de aici”, spune primarul Iacob. De patru luni, edilul a angajat o firmã de proiectare de la Iasi, care îl tot amânã la nesfârsit.

Primarul Iacob a obtinut o gurã de oxigen de la AFIR Iasi, dupã ce institutia regionalã i-a aprobat prelungirea depunerii proiectului cu sase luni de zile. Dar, nici asa pare cã nu se mai terminã cosmarul proiectului de la Vladia. „Am patru luni de când mã tot amânã proiectantul. Îl sun sãptãmânal si tot îmi spune: „Încercãm, domnule primar, încercãm”. Nu mai depinde de mine, simt cã nu mai stiu ce sã fac, pentru cã toatã lumea ne pune piedici. Nu stim cu ce am gresit, de nu suntem lãsati sã facem o asemenea investitie cu fonduri europene”, explicã primarul, foarte dezamãgit. Banii, cei 500.000 de euro de la UE, sunt în conturi, însã nu pot fi cheltuiti, pentru cã ISU Vaslui sau proiectantii care s-au tot perindat pe la Dragomiresti au avut grijã sã blocheze totul. Edilul a tot cheltuit bani pe proiecte, care nu s-au mai realizat la timp. „Nu iesim pe scenariul de foc la ISU, si pace. Orice as zice, nu pot trece de acest scenariu. Sunt 300 de copii acolo si în jur de 100 de cadre didactice si personal auxiliar, care asteaptã un sediu nou si modern, de patru ani de zile. Mi s-a spus sã fac niste scãri exterioare care, suplimentar de finantarea UE, ar fi însemnat sã blochez bugetul primãriei pe câtiva ani”, mai spune, cu nãduf, primarul.

Sunt scoli si drumuri care vor fi modernizate, începând din aceastã primãvarã

Dacã, la liceul de la Vladia, începerea lucrãrilor se amânã la nesfârsit, în alte sate ale comunei Dragomiresti investitiile publice continuã în ritm sustinut, chiar dacã peste tot, prin România, coronavirusul îsi face de cap. Scoala de la Poiana Petrei este în lucru si ar trebui sã fie gata pânã la începerea anului scolar. La scoala Popesti, s-a dat ordin de începere a lucrãrilor de reabilitare, iar firma care a câstigat licitatia va începe treaba cât de repede. Drumurile de la Popesti, Tulesti si o portiune de drum din centrul satului Dragomiresti vor începe si ele sã fie asfaltate. S-a turnat stratul de piatrã concasatã, urmeazã receptia acestei faze, dupã care se trece la asfaltare. Aproape 6 km de drumuri sãtesti. Compania Nomis are si ea de realizat drumuri asfaltate în lungime de peste 4,5 km, din care 1,2 km în Poiana Petrei, 800 m în Dragomiresti, 800 m în Rãdeni si 800 m în Vladia. Si Cãminul Cultural, situat lângã primãrie, pe drumul national Vaslui-Bacãu, va intra în reparatii si modernizãri. Proiectul a ajuns în faza de licitatie, la CNI, si va transforma din temelii actuala clãdire. Mai sunt si alte proiecte, care urmeazã a fi puse în practicã în curând, pentru cã primarul Iacob a dorit sã scoatã comuna Dragomiresti din noroaie si, pânã acum, a reusit. Urmeazã o serie de investitii ambitioase. „Eu cred cã, în patru ani, am miscat foarte mult lucrurile. De la Revolutie, vechea conducere a primãriei nu a fãcut nimic pentru Dragomiresti, iar în mandatul meu a trebuit sã miscãm multe lucruri. Se vor moderniza drumuri, scoli, se vor reface drumuri si vom face un cãmin cultural modern”, mai promite primarul Dragomirestiului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.