spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Dezinfecţia străzilor pe bani mulţi şi cu vidanje “rebrănduite”? O fi bine?

- Advertisement -

Zilele trecute scriam despre faptul că Ministerul Afacerilor Interne, la braţ cu alte ministere, porniseră o campanie de informare publică potrivit căreia dezinfecţia străzilor ajută în lupta cu noul coronavirus cam cât o “frecţie la un picior de lemn”. Şi întrebam, retoric, dacă are dreptate MAI-ul, atunci chiar spălăm străzile de virus sau de fapt se “spală” nişte bani?

Asta pentru că mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene se apucaseră de spălat străzile mai ceva decât o slujnică podelele după ce fusese prinsă că păcătuise cu grăjdarul.

Aflu, mai nou, că la nivelul judeţului a fost demarată o amplă acţiune de control pentru a se stabili dacă substanţele folosite sunt conforme cu standardele şi pentru a se afla care sunt tarifele încasate de unii pentru a da cu ele pe străzi. Conform declaraţiei prefectului de Neamţ, George Lazăr, controlul e efectuat de o echipă mixtă de la DSP, Mediu, IPJ, Prefectură etc şi că au fost luate mostre din substanţele folosite pentru a fi verificate într-un laborator specializat.

Până vine rezultatul de la laborator, aducem în atenţia dumneavoastră o altă informaţie ce ne-a parvenit: substanţele, conforme sau nu, nu ştim acum, sunt pulverizate pe străzi inclusiv din nişte vidanje “rebrănduite”. Adică maşini care scoteau, ce scoteau, din fose etc până mai ieri, azi, după ce “sigur” au fost spălate temeinic cu… Ariel?!, fac dezinfecţie pe străzi. Dacă informaţia e corectă, ne întrebăm, o fi bine? Alte maşini n-o fi găsit Consiliul Judeţean să închirieze, poate.

Nu vrem încă să vorbim despre valoarea contractelor. Aşteptăm informarea oficială. Înţelegem că de bani s-au interesat şi cei de la Poliţia Economică. Să vedem ce iese, dar la noi au ajuns informaţii despre mai mult de un milion, puşi în joc la nivel de judeţ.

Să mai întrebăm, tot retoric, cam câte echipamente de protecţie pentru personalul medical sau câte medicamente pentru bolnavii cu COVID-19 puteau fi luate de banii aceştia? Să ne înţelegem, în loc de echipamente şi medicamente, se fac contracte în urma cărora nişte foste vidanje dau cu o substanţă, vedem de care, pe străzi, într-un demers despre care ni s-a spus oficial că nu ajută în lupta cu virusul. Suntem normali?

Pe final, mai zicem doar atât: probabil fără nicio legătură cu cele scrise, în cap ne răsună un refren, cam tâmpiţel refrenul – ăla cu “jaga, jaga”. Şi posibila continuare de… epidemie: “voi chiar dezinfectaţi… degeaba?”. Degeaba când e vorba de efect, dar nu cred că degeaba când e vorba de finanţe, tare mi-e teamă că e pe bani mulţi. În vreme ce numărul deceselor creşte…http://monitorulneamt.ro/neamt-dezinfectia-strazilor-pe-bani-multi-si-cu-vidanje-rebranduite-o-fi-bine/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.