spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Sute de vasluieni prinsi în neregulã pe strãzi, amenzile au ajuns la 900.000 lei!

- Advertisement -

A PLOUAT CU PROCESE VERBALE… Sute de vasluieni nu înteleg sau sfideazã în continuare dispozitiile ordonantelor militare si se expun unor amenzi foarte mari, pe care le aplicã Politia sau Jandarmeria. Numai în ziua de 11 aprilie, unui numãr de 383 de persoane fizice si juridice, oprite la filtrele de control si gãsite în neregulã, li s-au aplicat amenzi de aproape 900.000 lei, adicã aproape 200.000 de euro. Pentru doi smecheri, prinsi în trafic, desi trebuiau sã stea în izolare, s-a luat mãsura amendãrii cu 25.000 de lei, fiind dusi sub pazã în carantinã institutionalizatã.

Situatia pare sã se stabilizeze în judetul Vaslui, atât în privinta cazurilor de îmbolnãvire cu coronavirus, cât si a numãrului de vasluieni care vin din strãinãtate, în aceste zile. Avem 40 de cazuri de coronavirus, cu cinci mai multe fatã de ziua de vineri, de exemplu, ceea ce aratã cã focare precum satul Racovita (Gârceni) sunt acum sub control. Ieri, se înregistra un numãr de 1.571 de persoane aflate în izolare la domiciliu, în timp ce 261 au pãrãsit izolarea în ultimele 24 de ore. Mai avem în carantinã încã 617 persoane, din care 450 se aflã în carantinã institutionalizatã, adicã au la usa de acces echipaje de Politie si de Jandarmi. Doar 17 persoane au fost carantinate în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnã cã vasluienii din strãinãtate au înteles apelul autoritãtilor si stau acolo, de Paste. Din pãcate, nu acelasi lucru îl putem spune despre cetãtenii judetului Vaslui. Sâmbãtã, patrule echipaje mixte de politisti, jandarmi, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apãrãrii Nationale au intensificat activitãtile pentru verificarea respectãrii mãsurilor dispuse prin Ordonantele Militare. S-a verificat modul de respectare a mãsurii de izolare în cazul a peste 1.200 de persoane si peste 490 locatii de izolare/carantinare. Au fost aplicate un numãr de 383 de sanctiuni contraventionale în valoare de 834.500 lei, 325 astfel de sanctiuni (în valoare de 688.000 lei) fiind aplicate persoanelor care nu au respectat mãsura privind restrictionarea circulatiei. Politistii au dispus plasarea în carantinã institutionalizatã, sub pazã, pentru urmãtoarele 14 zile, fatã de douã persoane care nu au respectat mãsura izolãrii. Fatã de acestea au fost aplicate sanctiuni contraventionale în valoare de 25.000 lei.

La Gârceni, primarul Sorin Scutelnicu face eforturi deosebite pentru a linisti populatia

Tot sâmbãtã, la Gârceni, a fost înmormântatã femeia de 40 de ani, prima victimã a maladiei coronavirus în judetul Vaslui. Cu acest prilej, primarul Sorin Scutelnicu a lansat un mesaj cãtre locuitorii din comuna sa:

„Stimati locuitori ai comnunei Gârceni,

Perioada prin care trecem este una dificilã, care ne pune la încercare responsabilitatea, toleranta, simtul civic. Este timpul pentru actiune! De aceea, ca primar, este de datoria mea sã vã informez ce mãsuri s-au luat la nivelul comunei Gârceni în urma rezultatelor pozitive anuntate de cãtre DSP Vaslui:

– Persoanele gãsite pozitiv au fost internate la spitalul „Elena Beldiman”;

– Locuitorii satului Racovita sunt izolati la domiciliu.

STIU CÃ ESTE GREU PENTRU TOATÃ LUMEA! Astãzi (sâmbãtã, 11 aprilie, n.r.), Primãria Comunei Gârceni s-a ocupat de înmormântarea a douã persoane: a Adrianei – transmit si prin aceastã cale condolenate familiei! – si a altei persoane din satul Racovita, care nu a decedat din cauza virusului; era imobilizatã la pat de peste un an. Din bugetele personale, am cumpãrat, împreunã cu viceprimarul Costicã Toma, alimente pentru familiile afectate de acest virus. La initiativa noastrã ni s-au alãturat doamnele Toplicianu Veronica si Armeanu Ana. Le multumesc dumnealor, dar si angajatilor primãriei care îsi fac datoria (suntem împãrtiti pe sectoate si avem grijã de bãtrânii peste 65 de ani; aducem medicamente de la Vaslui; continuãm proiecte începute anterior; vom consilia persoanele pentru depunerea cererilor APIA)! Multumesc pentru întelegere! Vã rog sã trecem prin aceastã sitiatie ÎMPREUNÃ! Fãrã sã condamnãm, fãrã sã credem în teorii ale conspiratiilor, fãrã sã ne încredem în stiri false! ( spun acest lucru pentru cã am primit în privat mesaje care depãsesc anumite limite). Dupã acest necaz va trebui sã trãim tot împreunã!

Cu respect,

Primar

Sorin Scutelnicu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.