spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Zonã din Bârlad lãsatã la cheremul drogatilor si betivilor în vreme de izolare!!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Locuitorii blocurilor din spatele Bisericii „Sf. Spiridon” si lângã Casa Sturza au ajuns la capãtul rãbdãrii. Indiferenta crasã a autoritãtilor care trebuie sã impunã restrictiile privind izolarea si respectarea mãsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus (mascã, mãnusi OBLIGATORII) si anume: Jandarmeria, Politia Localã, Politia municipalã si Armata, fatã de actiunile huliganice ce se petrec aproape searã de searã în acest cartier central al Bârladului, i-a adus la exasperare. Zeci de locuitori au fãcut memorii peste memorii si au trimis la redactie strigãte de ajutor. „Ne-au zãpacit zilele astea de Paste, de dimineatã pânã la 12 noaptea numai în bãuturã si galãgie în fata blocului si în spate pe gârlã! Am vãzut ca nici politia nu se mai opreste la ei … Ce sã mã mai mir când vãd ce e în tarã ! Ajutati-ne, faceti cunoscutã aceastã situatie!” sunã un mesaj disperat al unei locatare a zonei.

Oamenii din zonã s-au sãturat sã strige dupã ajutor. Niciuna dintre institutiile care trebuie sã impunã respectarea Ordonantelor Militare date pentru prevenirea rãspândirii virusului Covid-19, nu trec prin zonã, desi oamenii sunã încontinuu la Politie, la 112 sau la Prefecturã! Niciunul din tinerii sau etnicii rromi din zonã nu respectã regulile, nu au mãsti, mãnusi, fac gãlãgie, beau, se drogheazã în vãzul lumii, numai politistii si jandarmii n-au ochi sã vadã. „În fiecare an, din ziua în care începe ca vremea sã se încãlzeascã, apar gãsti formate din indivizi – unii nou-veniti în zonã, altii sunt fete cunoscute-care încep sã se ocupe cu diferite activitãti ilegale sau cu tulburarea linistii publice. În fiecare zi si spre noaptea târziu se adunã în fata blocului D3, precum si la coltul gardului Casei Sturza, spre magazinul Zamora, indivizi care consumã permanent alcool si substante etnobotanice. Sticlele goale, cutiile de bãuturã si alte ambalaje sunt aruncate în curtea muzeului sau dupã blocul D3 si chiar în mijlocul drumului. Vorbesc urât, înjurã, se iau de oamenii care trec pe acolo, de copii, de bãtrâni, de femei. Fac gãlãgie, urlã, tulburându-ne linistea si confortul. Nimeni nu are curajul sã le spunã ceva. Politia localã, Politia municipalã si echipajele de jandarmi trec rar prin zonã, iar atunci când se întâmplã sã treacã, nu iau nicio mãsurã. Nu le adreseazã huliganilor niciun cuvânt, iar de amenzi nici nu poate fi vorba”, spun oamenii din zonã, într-un memoriu adresat în urmã cu doar un an tuturor institutiilor statului! Rezultatul memoriului? ZERO!

A venit pandemia, cu izolare, mãsti si Ordonante Militare! Circul continuã mai abitir!

Anul 2020 a început prost pentru omenire, implicit pentru români. Pandemia de coronavirus ne-a impus sã stãm în casã, izolati, carantinati, fãrã sã avem, unii dintre noi de muncã, dar obligati sã respectãm distante sociale, mãsuri severe de protectie. Adicã sã purtãm mascã, mãnusi, sã nu ne „adunã” mai mult de trei, sã nu circulãm fãrã declaratii pe propria rãspundere … etc. Amenzile au curs gârlã pentru cei care au fost prinsi de patrulele mixte formate din Politia nationalã, politisti locali, jandarmi si cadre militare, cã nu respectã indicatiile din ordonantele militare care sunt obligatorii! Numai cã, aria de „verificare” a patrulelor din Bârlad se terminã pe strada Vasile Pârvan, iar zona din spatele Bisericii „Sf. Spiridon” – unde a fost si vestitul Ghetou, a rãmas „zonã liberã de politie”! Unde drogatii, betivii, needucatii si etnicii cu mult tupeu nu respectã nimic! Iatã mesajul primit la redactie de Paste, pe 19 aprilie, de la unul dintre locuitorii zonei! „Vreau sã rãmân anonim din cauzã cã acesti vecini sunt scandalagii… Acum fac grãtar în spate la Blocul Q2 de pe Vasile Pârvan nr. 4 (spre gârlã). Persoana care a început stã la apartamentul 8 în acel bloc si s-a mai alãturat un grup de atunci (cam vreo orã)… Nu este voie sã se stea la o gurã de aer si acum locatarii blocului stau cu geamurile închise din cauza muzicii si fumului? Sunt din cartier si stiu cã majoritatea locatarilor sunt în vârstã si bolnavi… Ne-au zãpacit zilele astea de dimineatã pânã la 12 noaptea numai în bãuturã si galãgie, am vãzut ca nici politia nu se mai opreste la ei . Ce sã mã mai mir când vãd ce e în tarã !”, ne-a scris un alt locatar al zonei. Probabil cã politistii bârlãdeni, vãzând ce se întâmplã în tarã, preferã sã „ocoleascã” zona gri din apropierea centrului orasului, ca sã nu fie atacati de „Spatacus” si alti drogati si betivi ca la Hunedoara, Codlea, Pitesti si Rahova?? Cã avem si noi din ãstia, numai cã nu avem politisti ca acolo! La noi la Bârlad în politie se poartã proverbul „Decât sã plângã mama, mai bine sã plângã mã-ta!” asa cã zona cu bucluc este ocolitã de vajnicii apãrãtori ai sigurantei si încrederii noastre!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.