spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Tânãra de 17 ani cu coronavirus, care a nãscut un prunc, este din Bârlad!

- Advertisement -

A VENIT BARZA…Prima vasluiancã diagnosticatã cu coronavirus, care aduce pe lume un bebelus, este din Bârlad si are vârsta de 17 ani. Tânãra fusese în izolare la domiciliu, dar pentru cã nu a respectat restrictiile, se afla în ultimul timp în carantinã institutionalizatã. A fost dusã la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi, iar ieri a adus pe lume un bebelus prematur de doar 1 kg.

Tânãra de etnie rromã de numai 17 ani, a ajuns în carantinã institutionalizatã dupã ce nu a vrut deloc sã respecte regulile izolãrii la domiciliu. Pentru cã s-a dovedit în urma testãrii cã este infectatã cu virusul Covid-19, fiind însãrcinatã în 6 luni, a fost trimisã de la spitalul din Bârlad la cel din Vaslui, iar de acolo a fost transferatã la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Toate acestea s-au petrecut pe 16 aprilie, iar ieri, bârlãdeanca a adus pe lume, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iasi, un bebelus prematur. Micutul are doar 1000 de grame, însã medicii sunt optimisti în privinta evolutiei stãrii sale de sãnãtate. Un echipaj SMURD de Terapie Intensivã Mobilã l-a transferat de la Maternitatea „Elena Doamna” la Maternitatea „Cuza Vodã” din Iasi.

„Bebelusul a fost transferat în incubator, intubat si ventilat”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD Iasi. Urmeazã ca în scurt timp sã se stabileascã dacã si micutul venit pe lume prematur este infectat si el cu coronavirus.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.