spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Situatie revoltãtoare la Spitalul Judetean Vaslui: o angajatã a ajuns în fata Comisiei de Disciplinã

- Advertisement -

DE NEÎNTELES… O asistentã de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a ajuns în fata Comisiei de Disciplinã dupã ce a fost prinsã cu mâncarea pacientilor în sacose, când iesea din turã. Dacã în orice altã institutie, în astfel de cazuri erau sesizate organele competente, nu la fel se întâmplã si la spital, unde hotii sunt pedepsiti cu tãieri nesemnificative din salariu.

Pentru cã se aflã la prima abatere, asistenta prinsã furând mâncare a fost sanctionatã cu 5% din salariul pe o lunã. De altfel, cea mai drasticã sanctiune aplicatã celor cu obiceiuri de genul este tãierea salariului cu 10% pe o perioadã de trei luni. Pedeapsa se aplicã celor care au mai multe abateri la activ. În cazul în care acestia recidivieazã si dupã cele trei luni, abia atunci se ia în calcul demiterea lui. Cât despre sesizarea organelor competente, acestea sunt situatii cu adevãrat exceptionale.

Mâncarea, perfuzoarele si serurile fiziologice, printre tintele hotilor

Cu un regulament atât de permisiv, nici nu e de mirare cã fiecare angajat al spitalului face cam ce îl taie capul. Mai grav este cã astfel de furturi au loc în plinã pandemie de coronavirus, când bugetele unitãtilor sanitare sunt serios date peste cap. La Spitalul Judetean din Vaslui însã aceste practici sunt vechi si nu au dispãrut nici dupã cresterea salariilor din 2018. Observând cã din ce în ce mai multe materiale sanitare „fac picioare”, conducerea spitalului a intensificat, la sfârsitul lunii februarie a acestui an, controalele la poartã, iar rezultatele nu au întârziat sã aparã. Infirmiere care duceau acasã din mâncarea bolnavilor, sau asistente cu gentile burdusite cu perfuzoare si ser fiziologic au fost nevoite, de asemenea, sã dea explicatii în cadrul Comisiei de Disciplinã. Iatã ce ne declara directorul medical al SJU Vaslui în urmã cu douã luni, dupã ce mai multe angajate au fost prinse cu plasele pline. „În principal nu medicamente au fost gãsite, ci materiale sanitare. Vorbim de perfuzoare, plasturi, ser fiziologic . Persoanele prinse au fost sanctionate în cadrul Comisiei de Disciplinã, care a avut loc sãptãmâna trecutã. Vorbim de trei angajati ai spitalului cãrora le-am luat 5% din salariu. Au mai fost infirmiere prinse cu resturi alimentare, dar aveau cerere cãtre directie, însã nu au asteptat aprobarea”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.