spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Blocaj institutional la Bârlad! Consilierii PSD refuzã sã participe la sedintele online! (FOTO)

- Advertisement -

INCREDIBIL… Municipiul Bârlad este blocat institutional, pentru cã asa vor consilierii PSD, care saboteazã Ordonanta Militarã, ce impune ca sedintele de CL si CJ sã se desfãsoare on-line, obligatoriu, în perioada situatiei de urgentã! Ieri, 27 aprilie, de la ora 10.00. a convocat o sedintã extraordinarã a Consiliului Local Municipal Bârlad, cu scopul de a propune consilierilor locali adoptarea unui singur proiect de hotãrâre: convocarea viitoarelor sedinte de consiliu local sã se facã prin sistem video-conferintã, ori de câte ori situatia o impune. Initiativa nu a întrunit numãrul necesar de voturi pentru a putea fi adoptatã. Nu s-a întrunit numãrul de voturi, cei 6 consilieri PSD votând împotrivã, asa cã, tot ieri, la ora 12.00, a fost convocatã o nouã sedintã, de îndatã, dar la care niciun consilier local din partea PSD nu a mai fost prezent. În acest moment, nu se poate desfãsura nici sedinta ordinarã de mâine, 29 aprilie, astfel cã municipiul Bârlad se aflã, în plinã crizã de coronavirus, într-un blocaj institutional.

La sedinta extraordinarã au fost prezenti 9 consilieri locali din partea PNL (Carmen Bularda, Elena Monu, Geanina Radu, Mihai Ardeleanu, Liviu Luca, Georgicã Vulpe, Ionel Pasat, Costel Pascaru si Cezar Toporas) si sase din partea PSD (Cristina Tiron, Roxana Miron-Feraru, Catinca Popa, Constantin Gâlea, Georgicã Motrea si Sorinel Rãducanu). Din motive necunoscute au lipsit Bogdan Sârbu (consilier independent), Adrian Todireasa (PNL), Dorin Apostu (PSD), Andrei Huiban (PSD), Vasile Rosca (PSD) si Marin Bunea (PSD). Singurul proiect de pe ordinea de zi prevedea modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Local Bârlad, prin introducerea posibilitãtii de desfãsurare a sedintelor si în format video-conferintã, în situatii exceptionale, cum este cea actualã si cum ar mai putea apãrea si altele. Proiectul nu a fost adoptat, întrucât a primit doar 9 voturi „pentru” (din partea consilierilor PNL) si sase „împotrivã” (din partea consilierilor PSD). Din acest motiv, tot ieri, la ora 12.00, a fost convocatã o nouã sedintã, de îndatã, dar la care niciun consilier local din partea PSD nu a mai fost prezent.

„Voi explica ce înseamnã de fapt acest vot dat împotrivã de cãtre consilierii PSD: suntem în fata unui blocaj institutional. În baza ordonantelor militare în vigoare, nu ne putem întâlni în plen si nici nu putem tine comisiile de specialitate! Noi trebuia sã avem sedinta ordinarã din aceastã lunã pe data de 29 aprilie. Deci, se impunea mãsura organizãrii sedintelor în sistem video-conferintã. Dacã nu au votat, eu nu mai înteleg aceastã situatie ca om, darãmite ca primar! În clipe în care orasul are atât de multe probleme urgente de rezolvat, consilierii PSD fac doar jocuri politice si aruncã Bârladul într-o crizã fãrã precedent. Nu este prima datã când procedeazã astfel, însã acum este cel mai evident caz de lipsã de interes, având în vedere situatia de urgentã în care se aflã tara”, a declarat primarul Dumitru Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.