spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Controversã la spitalul din Husi, dupã ce o pacientã cu retard mintal a fost operatã de mai multe ori în plinã pandemie de coronavirus

- Advertisement -

ACUZATII… În plinã pandemie de coronavirus, când orice interventie chirurgicalã scade sistemul imunitar al pacientului, un medic chirurg din Husi opereazã pe bandã rulantã, chiar dacã, spun apartinãtorii unor bolnavi, situatia nu impune acest lucru. Rudele unei paciente în vârstã de 42 de ani îl acuza pe dr. Bogdan Vasile Popa cã si-a bãtut joc de aceasta, dupã ce a bãgat-o de trei ori în sala de operatie în decurs de doar 12 zile. Prima interventie chirurgicalã a avut loc în data de 12 aprilie, când pacienta a fost operatã de icter. La nici 48 de ore, femeia a fost operatã din nou, de data asta de pancreatitã. Ca si cum chinul prin care a trecut pânã atunci nu a fost suficient, în data de 24 aprilie, femeia este din nou supusã unei interventii chirurgicale dupã ce operatia i s-a desprins. De partea cealaltã, conducerea unitãtii sanitare ne-a declarat cã medicul a fãcut adevãrate minuni în cazul acesta, având în vedere cã analizele din momentul internãrii pacientei aveau valori chiar si de 10 ori mai mari decât cele normale. „Dupã aceste interventii, pacienta va rãmâne cu un perete abdominal slab, cu risc de a face eventratii (n.r. iesiri sub piele ale viscerelor învelite în sacul peritoneal, apãrute în urma unei operatii), dar pentru noi e bine cã a scãpat cu viatã, la ce urgentã a fost. Oricum eu am sã stau de vorbã si cu domnul doctor Popa, sã vedem cum a gândit el cazul”, ne-a declarat Lucia Rotaru, managerul Spitalului „Dimitrie Castroian din Husi.

Clipe de cosmar pentru o femeie din Husi, cu retard mintal, care în ultimele douã sãptamâni a fost supusã mai multor interventii chirurgicale. Rudele acesteia spun cã prin operatiile suferite, pacientei i-a fost slãbit sistemul imunitar, iar acum se tem pentru ea sã nu se infecteze cu COVID-19. Prima interventie chirurgicalã a avut loc în data de 12 aprilie, când femeia s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgente mai mult moartã decât vie. Operatã de urgentã, pacienta nici bine nu a iesit din sala de operatie, cã a fost supusã unei alte interventii chirurgicale, de data asta pentru pancreatitã acutã. Pe data de 24 aprilie, dupã 12 zile de la ultima operatie, situatia s-a agravat din nou pentru pacientã, dupã ce operatia de icter i s-a desprins.

„Cazul a fost urgenta urgentelor si e o minune cã pacienta trãieste”

Contactatã telefonic pentru a exprima punctul de vedere al spitalului, managera Lucia Rotaru ne-a declarat cã rudele pacientei nu ar trebui sã aibã vreun motiv de nemultumire, datã fiind starea de sãnãtate precarã a femeii în momentul internãrii. „In urmã cu o lunã, pacienta a fost internatã la Iasi, pentru un icter obstructiv. Acolo i-a fost montat un stent care s-a obstruat. La noi a venit direct în urgente, cu o valoare a bilirubinei de 28 (n.r. bilirubina totalã <<directã si indirectã>> variazã de la aproximativ 0,2 la 1,2 mg/dL <<unele laboratoare pot avea un prag mai mare, de panã la 1,9 mg/dL>>.) A fost operatã de urgentã, iar în cadrul interventiei chirurgicale i s-a refãcut cu bine anastomoza. A doua zi nu stiu de ce a reintervenit domnul doctor. Dupã aproximativ 10 zile de la a doua operatie, sutura de la piele a cedat si practic ultima interventie nu a constat decât în refacerea peretelui. Mã uit în analizã, acum valorile aproape s-au normalizat, starea pacientei este foarte bunã, se plimbã, are tranzit. Dacã privesti din exterior, sigur cã e cam ciudat sã vezi trei interventii chirurgicale într-un timp relativ scurt, dar dacã analizezi din punct de vedere medical si vezi o valoarea a bilirubinei de 28, de te miri cã mai era constientã, si gama GT de 3000 si ceva, realizezi cã era urgenta urgentelor. Toate astea pe fondul unui stent montat într-o clinicã la Iasi care, din motive ce ne scapã, s-a obstruat. Acum e refãcut peretele , se aflã în a treia zi post-operator, analizele s-au normalizat, iar starea de sãnãtate este foarte bunã. Pacienta va rãmâne cu un perete abdominal slab, cu risc de a face eventratii, dar a scãpat cu viatã, la ce urgentã a fost. Oricum eu am sã stau de vorbã si cu domnul doctor Popa, sã vedem cum a gândit cazul”, a declarat sefa spitalului din Husi.

Medicul Popa nu e la primul scandal

În februarie 2016, dr. Bogdan Vasile Popa s-a aflat în centrul unui alt scandal dupã ce o huseancã a lãsat sã se înteleagã cã acesta nu si-ar fi fãcut asa cum trebuie meseria, Femeia, mamã a doi copii, sustinea, la acea vreme, cã a ajuns la „Urgente” cu dureri cumplite de burtã. De gardã era medicul Bogdan Popa, care a preluat-o. „S-a uitat la mine si a spus cã trebuie neapãrat sã mã opereze, cã nu se stie dacã ajung pânã dimineatã. Eu nu voiam, dar a insistat si pe la ora 22,00 m-a bãgat în operatie. A durat cam 2 ore. M-am simtit foarte rãu dupã operatie zile întregi, aveam frisoane, aveam puroi. Si când îi spuneam domnului doctor cã nu e în regulã, el spunea cã e foarte bine, cã sunt sãnãtoasã. Îmi dãdea doar un antibiotic de douã ori pe zi. Si pe mine mã durea si aveam frisoane si nu mai puteam de rãu ce îmi era, dar dânsul spunea cã este totul foarte bine”, declara Violeta I. în urmã cu patru ani. „I-am spus, dupã o sãptãmânã, cã trebuie sã mã vadã si un alt medic pentru cã nu mai pot sta asa. Copiii mei au nevoie de mamã lângã ei”, mai spunea huseanca la acea vreme. Violeta povestea cã imediat cum a aflat cã s-a multat la alt medic, doctorul Bogdan Popa a început sã tipe la asistente. „Cam douã ore a rãcnit la ele, de s-a auzit în tot spitalul. Stiam cã din cauza mea e supãrat, cã am plecat la un alt medic. Asistentele, sãracele, nu spuneau nimic. Dânsul le vorbea urât si le fãcea proaste si în toate felurile. Mie nu mi-a adresat niciun cuvânt. Dar mã simteam vinovatã, cã, din cauza mea, sãracele asistente sunt fãcute în toate felurile. Atunci mi-a venit sã plec din spital. Si cum eram, în pijamale si capot am plecat. Am ajuns doar pânã jos, iar doamnele asistente si domnul doctor au venit dupã mine. Tot atunci, desi eram la alt medic, domnul Popa a venit sã mã panseze. Mi-era fricã si rusine sã îi spun cã nu vreau sã mã mai trateze în niciun fel. Apoi a mai vrut sã îmi facã niste investigatii. N-am mai tãcut si i-am spus sã mã lase în pace”, sustinea femeia, care a fost neplãcut surprinsã de atitudinea doctorului. „Nu se poate sã strigi asa într-un spital! Nu se poate sã tipi asa la asistente, sã le faci proaste, sã le înjuri, sã sperii pacientii. Asistentele de la chirurgie nu aveau nicio vinã, sãracele, dacã eu am plecat la un alt medic. Au tãcut si au îndurat. Poate sunt învãtate cu felul dumnealui de a fi, dar nu e frumos”, mai declara pacienta, în urmã cu patru ani. Nouã nu ne rãmâne decât sã sperãm cã femeia operatã în repetate rânduri, zilele trecute, nu va trece prin acelasi cosmar post-operator, dupã ce si necazul ei a ajuns în presã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.