spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Supãrare mare la Ghermãnesti, pentru apa rosiaticã de la robinete! (VIDEO)

- Advertisement -

REVOLTÃ… Imaginile cu apa portocalie, care curge de la robinetul unui sãtean din localitatea Ghermãnesti, comuna Drânceni, au fãcut vâlvã pe internet. Omul, supãrat pe calitatea apei asigurate prin sistemul local de alimentare cu apã potabilã, a filmat momentul în care umple un butoi. „În Ghermãnesti stiu cã existau o multime de izvoare cu apã rarisim de bunã. Nu s-a gãsit niciun destept din conducere sã capteze aceste izvoare? Sau nu mai existã acele izvoare?”, au reactionat, cu întrebãri, unii cunoscãtori ai zonei. De partea cealaltã, Gelu Pecheanu, administratorul public al comunei, simtindu-se vizat de critici, a avut si el o replicã.

Într-o perioadã în care nevoia de apã e mai mare ca niciodatã, atât pe fondul secetei, cât si în vremea în care epidemia de coronavirus, îndeamnã oamenii la o igienã mult mai riguroasã, locuitorii din comuna Drânceni reclamã fapul cã sistemul de alimentare cu apã potabilã e…inutil. Unul dintre localnici a filmat momentul în care îsi umple o gãleatã, iar apa care curge la robinet este de o nuantã rosiaticã. „Unde-i statia de epurare? Întreb si eu pentru niste oameni”, a fost mesajul localnicului nemultumit. Reactiile au venit repede, cãci, se pare, problema este aceeasi pentru majoritatea localnicilor. „Bea si spune cã-i vin”, a fost una din replicile amuzante. „Asta înseamnã lucrul fãcut cu responsabilitate”, a o altã reactie ironicã.

Gelu Pecheanu

Gelu Pecheanu are promisiunea lui Dumitru Buzatu

Ei bine, simtindu-se vizat de critici, fostul primar Gelu Pecheanu, din postura de administrator public al comunei, a venit cu o precizare, pe marginea chestiunii. „Ieri am discutat cu Conducerea Consuliului Judetean (CJ) Vaslui, cu domnul presedinte Dumitru Buzatu, despre situatia aprovizionãrii cu apã a localitãtii Ghermãnesti, cerându-i un sprijin financiar, pentru suplimentarea cu douã foraje si echipamente tehnice, pentru cã actualul sistem de alimentare cu apã nu face fatã, din cauza consumului mare de apã si a secetei care afecteazã zona noastrã. Azi, o echipã tehnicã din cadrul Primãriei a plecat sã se aprovizioneze cu materialele necesare, sperãm ca în maximum douã sãptãmâni sã rezolvãm aceastã situatie neplãcutã. Vã multumim pentru întelegere”, a fost mesajul lui Gelu Pecheanu. Rãmâne de vãzut dacã lucrurile vor sta anume asa si dacã, pe timpul verii, când arsita se anuntã si mai înversunatã, apa de la Drânceni va avea altã… culoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.