spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Încã cinci bãtrâni internati de la Tutova! Rezultatele testelor dau sperante cã focarul este în lichidare!

- Advertisement -

SPERANTÃ…Numãrul bolnavilor cu Covid-19 înregistrati în judetul Vaslui a crescut la 116. Pe 30 aprilie, în urma rezultatelor venite la testãrile fãcute beneficiarilor si cadrelor administrative de la Centrul de Bãtrâni Tutova, încã 5 bãtrâni au fost depistati pozitiv fiind internati la spitalul din Bârlad. Nu sunt cazuri grave, la ATI Reanimare fiind internat un singur pacient – o femeie, care este conectatã la un ventilator.

La Centrul pentru Bãtrâni din Tutova existã speranta cã focarul de infectie a fost lichidat, deocamdatã rezultele testelor fãcute la restul de beneficiari si cadre medicale plus cele administrative, sunt negative. „Din cele 40 de teste fãcute pe 27 aprilie la a doua serie de beneficiari plus 13 din serviciul administrativ, doar cinci teste au iesit pozitive, restul toate sunt negative. Sã sperãm cã am scãpat de focarul de infectie de la centru”, a spus primarul comunei Tutova, Ion Corciovã. Din totalul de 76 de beneficiari ai centrului pentru bãtrâni din Tutova, au fost gãsiti pozitivi 17 dintre care un bãtrân a decedat, restul fiind internati la spitalul din Bârlad. Tot în spitalul suport Covid-19 din Bârlad sunt internate si 7 cadre medicale (douã asistente medicale si 5 infirmiere) din aceeasi institutie de la Tutova. Ieri, patru femei si un bãrbat, cu vârste între 71 si 80 de ani, au ajuns la spitalul Bârlad. DSP Vaslui monitorizeazã continuu situatia de la Tutova pentru a se asigura cã sunt respectate toate mãsurile impuse pentru protectia personalului si a beneficiarilor.

Vasluienii nu respectã mãsurile obligatorii! Statisticã în crestere privind cazurile de infectare!

Situatia statisticã actualizatã pentru judetul Vaslui, 30.04.2020, conform informatiilor oferite de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui:

– Numãrul de persoane aflate în izolare la domiciliu: 386;

– Numãrul de persoane izolate în ultimele 24 de ore: 4;

– Numãrul persoanelor iesite din izolare în ultimele 24 de ore: 39;

– Numãrul de persoane aflate în carantinã: 375 (12 persoane în carantinã la domiciliu, 363 de persoane în carantinã institutionalizatã);

– Persoane iesite din carantinã în ultimele 24 de ore: 25;

– Numãrul de persoane carantinate în ultimele 24 de ore: 31;

– Cazuri confirmate cu noul coronavirus: 116.

Sanctiuni contraventionale în valoare de 191.000 lei în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, 205 politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui si efective ale politiei locale au desfãsurat misiuni specifice în contextul prevenirii si combaterii rãspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a mãsurilor si interdictiilor impuse (de izolare/ carantinare/ deplasare) în cazul a peste 828 de persoane. De asemenea, 91 de societãti comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdictiilor pe timpul Stãrii de urgentã.

„Au fost aplicate 79 de sanctiuni contraventionale în valoare de 191.000 lei persoanelor care nu au respectat mãsurile privind restrictionarea circulatiei. Totodatã, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale în cuantum de 700 lei, conform Legii nr. 61/1991, republicatã, privind sanctionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si a linistii publice.” mentioneazã purtãtorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui, a executat în ultimele 24 de ore 44 de misiuni, a folosit 79 de efective si s-au aplicat 5 sanctiuni, valoarea acestora fiind de 8.000 lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.