spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Demisia? DA. Dar nu înainte de a spune cine a dat ordinul?

- Advertisement -

Pe bună dreptate foarte mulţi cititori ai Monitorului de Neamţ au cerut demisia sau demiterea directoarei Centrului de Transfuzii Sanguine după ce a apărut public informaţia că a refuzat punerea în funcţiune a echipamentului care ar permite realizarea de tratamente cu plasmă convalescentă la Spitalul Judeţean pentru bolnavii de COVID-19. Solicitarea e una absolut normală, firească.

Însă, conform declaraţiilor omului de afaceri care a donat echipamentul, respectiva directoare i-a spus că aşa ar fi primit ordin, să refuze. Şi credem că ar trebui să se afle dacă a dat cineva un astfel de ordin şi, mai ales, cine a dat ordinul şi care au fost motivele. Subordonarea instituţiei menţionate este către structura centrală de la Bucureşti şi mai departe la Ministerul Sănătăţii.

Prezent joi la Piatra Neamţ, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că nu crede că există un astfel de ordin. Declaraţie care nu prea clarifică situaţia. Doamna director are obligaţia, măcar morală, să clarifice gestul pe care l-a făcut. E plătită din bani publici şi trebuie să le explice celor care i-au plătit salariul de ce a luat decizia pe care a luat-o. Sigur, credem că şi alte instituţii ale statului ar trebui să-i ceară explicaţii.

Până la solicitatele clarificări, rămâne, evident, suspiciunea că la mijloc sunt interese ce ţin de marii jucători din industria farmaceutică şi din domeniul medicinei private.

Condamnabil este că, până se dezmeticesc instituţiile statului român, în alte ţări tratamentul se aplică şi sunt salvate vieţi. Vieţi care în România se pierd. Deci răspunsurile ar trebui primite urgent. …http://monitorulneamt.ro/demisia-da-dar-nu-inainte-de-a-spune-cine-a-dat-ordinul/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.