spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

A fost publicat setul 4 de teste de antrenament pentru examenele nationale

- Advertisement -

TESTE: Elevii vasluieni din anii terminali pot continua pregãtirea pentru examenele nationale. Acestia pot accesa setul 4 de teste de antrenament pentru BAC si Evaluare Nationalã 2020, set care a fost publicat luni, 4 mai, de cãtre Ministerul Educatiei.

Ministerul Educatiei continuã sã vinã în ajutorul elevilor si sã punã la dispozitia acestora, sãptãmânal, teste de antrenament pentru pregãtirea sustinerii Evaluãrii Nationale, respectiv a Examenului de Bacalaureat. În acest sens, a fost publicat setul 4 de teste de antrenament, luni, 4 mai 2020, pe site-ul rocnee.eu. Noul set de teste a fost elaborat de specialistii centrului în concordantã cu noile programe, aprobate prin ordin al ministrului educatiei, adicã fãrã materia semestrului al II-lea. Vineri urmeazã a fi prezentate, pe acelasi site, baremele de evaluare si notare. Pentru a veni cât mai mult în sprijinul elevilor, privind pregãtirea examenului de Bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în functie de optiunile posibile ale candidatului corespunzãtoare pentru fiecare filierã si profil. Aceastã grupare a testelor de antrenament va permite fiecãrui candidat sã îsi aleagã, în functie de optiuni, filierã si profil, setul de teste pentru a se pregãti în vederea sustinerii examenului de bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba si literatura romanã si matematicã, prin alcãtuirea unor seturi cu teste din cele douã probe de examen.

Examenele rãmân cele clasice cu respectarea mãsurilor de sigurantã

Pânã în prezent, nu a fost realizat un document privind calendarul pentru Evaluarea Nationalã, dar se mentine în continuare în aceeasi structurã respectiv, perioada 2 – 5 iunie 2020 înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Naționalã, la data de 5 iunie elevii de clasa a VIII-a terminã scoala, la data de 15 iunie examen scris la Limba si literatura românã, la data de 17 iunie urmând a se sustine examnul scris la Matematicã. Rezultatele vor fi afișate pe 22 iunie, iar elevii vor putea depune contestații, urmând ca rezultate finale sã fie afișate pe 27 iunie. În schimb, la examenul de Bacalaureat 2020 au fost aduse unele modificãri astfel cã se va începe, în acest an din 22 iunie, mai întâi cu probele scrise, urmate de cele pentru competențe. Calendarul examenului, modalitatea de desfãșurare a probelor și procedurile de siguranțã pentru liceeni și cadrele didactice vor fi comunicate în aceastã perioadã de Ministerul Educatiei. (Oana MUNTEANU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.