spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Florin Cîţu, despre relansarea economiei. „Cei care iau astăzi împrumuturi vor duce economia mai departe”

- Advertisement -

Florin Cîţu a dat asigurări că nu vor exista întârzieri cu privire la plata salariilor şi pensiilor. În schimb, ministrul Finanţelor a avertizat că deficitul bugetar a crescut în special din cauza cheltuililor alocate domeniului sănătăţii.

Principalele declaraţii făcute de Florin Cîţu

  • Ne-am împrumutat la începutul anului şi acest lucru ne-a salvat pentru că imediat când au apărut primele semne ale crizei toate pieţele financiare s-au blocat şi inclusiv cele din România. Dacă nu am fi avut acei bani am fi avut probleme, dar ne-am împrumutat. Am fost precauţi. Nimeni nu a simţit că a fost o situaţie dificilă pe piaţa financiară.
  • Ne-am împrumutat mai ieftin în 2020 decât s-a împrumutat Guvernul PSD în 2019 în luna aprilie, cu un punct procentual mai ieftin.
  • În luna aprilie, cheltuielile cu personalul în luna aprilie – 8,8 miliarde de lei, mai mici cu 53 de milioane de lei faţă de luna martie. Asta înseamnă că s-a făcut o economie, în special prin telemuncă. Au fost introduse şi stimulente.
  • Asistenţă socială care include şi pensiile  – 11 miliarde de lei. O mare parte – 70 la sută reprezintă pensiile – au fost plătite la timp, chiar în avans în aprilie. Nimeni nu a simţit o problemă.
  • Au fost plătite indemnizaţii de 96 de milioane de lei pentru alţi profesonişti – cabinete stomatologice.
  • S-au plătit concedii medicale în valoare de 366 de milioane de lei. Media până atunci era de 100 de milioane.
  • Cheltuielile care au crescut au fost pentru medicamente, pentru plata concediilor medicale şi rambursarea TVA.
  • În continuare mă voi asigura că nu vor exista întârzieri la plata salariilor, pensiilor, ajutoarelor sociale și tot ce este nevoie. Bineînțeles că mă voi asigura că vom lua cel mai bun preț din piață, vom economisi bani faţă de Guvernele anterioare, chiar dacă și România și economia globală este astăzi în criză.
  • Am depăşit încasările anului trecut în aprilie 2020. Am încasat mai mult mult decât am cheltuit. Este un lucru bun, dar asta nu înseamnă că situaţia este roză. Încasăm mai bine, avem rezultate, dar în acelaşi timp au crescut cheltuielile.
  • Deficitul pentru anul acesta creşte cu 3 puncte procentuale. Încasările sunt mai bune decât anul trecut, dar trebuie să fie mult mai bune pentru a nu avea probleme pe viitor.
  • Şi perspectivele pentru lunile următoare arată bine pentru că declaratul, ce au declarat companiile că au de plată, este mai mare decât ne aşteptam. Este clar că şi în lunile următoare vom colecta. Reuşim să încasăm mai bine decât de aşteptam, dar nu ajunge. Cheltuielile pe care le avem la buget, în special, pentru sănătate, sunt mult mai mari decât avem în acest moment.
  • Deşi este o criză internaţională şi sunt probleme peste tot în lume, am reuşit să plătim toate cheltuielile la timp şi să finanţăm cheltuieli mai mari la costuri mai mici. …https://www.romaniatv.net/florin-citu-despre-plata-pensiilor-si-salariilor_520263.html
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.