spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Loviturã grea pentru samsarii de masini: istoricul de daune al unui vehicul nu mai este secret!

- Advertisement -

ADIO TEPE… Registul Auto Român vine în sprijinul românilor care vor sã-si cumpere masini! Începând de marti, 5 mai, românii pot afla date despre daunele suferite de vehiculele înmatriculate în România.

Registrul Auto Român oferã clientilor sãi, începând de marti, 5 mai, date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. Mai exact, în doar câteva minute, puteti afla informatii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societãtile de asigurãri, avarii produse pe teritoriul României. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei Istoric Vehicul, disponibilã pe site-ul oficial al institutiei, www.rarom.ro. „Registrul Auto Român vine astfel în sprijinul clientilor sãi care vor sã cunoascã cât mai multe informatii despre vehiculul de care sunt interesati. Acest lucru este posibil ca urmare a informatiilor pe care le primeste RAR de la partenerii specializati care colecteazã date de la societãtile de asigurare si atelierele de reparatii autorizate. Astfel, la interogarea prin aplicatia Istoric Vehicul, împreunã cu informatiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicatã de odometru) se precizeazã si faptul cã pentru acel vehicul existã disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei si se achitã online. Pentru a accesa aplicatia, clientii trebuie sã introducã seria de caroserie/sasiu si o adresã de e-mail validã. În situatia în care clientul doreste sã obtinã istoricul de daune al autovehiculului, el este redirectionat cãtre zona de platã cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta contine urmãtoarele informatii (conform modelului atasat):

1. Zona de avarii, inclusiv pozitionarea acestora pe un vehicul – machetã;
2. Intervalul valorii devizului de reparatie;
3. Intervalul indicatiei odometrului la data întocmirii devizului;
4. Dacã a fost o daunã majorã din punct de vedere economic;
5. Dacã au fost afectate principalele elemente de sigurantã sau din structura de rezistentã.

Toate informatiile pe care le veti introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteti interesat, sunt protejate conform normelor GDPR”, informeazã Registrul Auto Român.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.