spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Alesii fãrã Bac, pricinã de scandal pe malul Prutului!

- Advertisement -

INTRIGÃ… Dupã demersurile din Parlament, care dau sperante primarilor perdanti în lupta cu ANI, în dorinta lor de a avea din nou voie sã candideze, fostul edil-sef de la Drânceni, Gelu Pecheanu, a prins un pic de curaj si a iesit cu nuiaua… în intersectie! Primii pe care vrea sã-i ia la mãsurat sunt alesii fãrã studii. „Avem noi vreo doi prin Consiliul Local si mi-e rusine mie de faptul cã nu stiu sã citeascã un buget, nu pricep nimic din niste proiecte europene. Au niste scoli de ucenici, niste profesionale, dar acestea nu sunt de ajuns ca sã umbli cu acte, cu legi, cu bani publici. Ar trebui modificatã legea, ca ei sã nu mai poatã candida”, a spus Gelu Pecheanu, din postura de administrator al comunei Drânceni.

În judetul Vaslui sunt câtiva alesi locali, consilieri sau chiar primari, care nu au liceul absolvit ori o diplomã de Bac, lucru care a fost remarcat de unul dintre cei mai vorbãreti oameni din administratia publicã vasluianã, Gelu Pecheanu. Dupã ce a prins un pic de curaj, ca urmare a vestilor dinspre parlament, care spun cã cei doborâti din functie de ANI, s-ar putea sã candideze din nou, fostul primar pare cã a pus mâna pe… nuia si vrea sã facã ordine în rândul alesilor. „Eu stiu ce vorbesc. Ar trebui schimbat codul administrativ si cei care nu au studii, mãcar liceul si Bacul luat, sã nu mai poatã candida. Nu se poate sã nu ai habar sã citesti un proiect de hotãrâre, sã nu întelegi un proiect european, niste reguli, dar sã încurci lumea prin Consiliile Locale. Eu asa propun. Cartea e importantã. Dacã nu ai carte, tu nu ai cum sã gândeste ceva bun pentru comunitatea ta, cã nu ai idei, nu ai capacitatea de-a te adapta vremurilor”, considerã fostul primar. „Eu am facultatea de Drept. Mie mi-a plãcut scoala. Eu mereu învãt”, s-a lãudat Pecheanu.

„Nu ne apucãm noi acum sã îi învãtãm pe consilieri sã scrie si sã citeascã”

Acesta sustine cã vrea sã propunã la un nivel superior ca, în conditiile în care „nescolitii” nu pot fi opriti de la candidaturã, sã fie alesi pe liste nominale. „Lumea sã îi poatã vota pe fiecare, ca sã vãd eu dacã lumea voteazã la conducere unul care nu stie nici când sã ridice mâna în Consiliu! Colegii de partid îi dau ghiont, el greseste si asa, voteazã invers. Cã el nu are carte, nu stie sã citeascã, nu poate urmãri o discutie. Consiliile locale trebui sã aibã oameni capabili. Nu ne apucãm noi acum sã îi învãtãm pe consilieri sã scrie si sã citeascã”, a insistat Pecheanu. Pânã când va vedea el dacã propunerile au sustinere, fostul primar are necazuri în comunã. Mai multi contestatari s-au mobilizat pe Facebook, unde îl criticã pentru mai multe nerealizãri. „Mã criticã degeaba. Eu am 70% încredere de la cetãteni, iar realizãri am multe. Cei care criticã, atât stiu”, a conchis Pecheanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.