spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Complexul comercial Kaufland, Carrefour si Dedeman devine realitate la Bârlad (FACSIMIL)

- Advertisement -

APROBARE…Consilierii locali bârlãdeni au aprobat ieri, în sedintã extraordinarã, Planul Urbanistic Zonal pentru proiectul „Galerie comercialã, Hipermarket Kaufland si constructii anexe. Galeria comercialã va fi pe strada Republicii, numãrul 320, pe teren proprietate privatã a SC Rulmenti SA Bârlad, mai precis în locul fostei sectii de Masini Unelte si Scule (MUS). Conform informatiilor furnizate, Galeria Comercialã va cuprinde hipermarketuri ale marilor firme Kaufland, Carrefour si Dedeman si se preconizeazã cã investitia va fi gata pânã în luna mai 2021.

„Acum am certitudinea cã vor deveni realitate asteptãrile bârladenilor în ceea ce priveste realizarea unui complex Dedeman, Carrefour si Kaufland la Bârlad. Din discutiile pe care le-am avut, aceastã investitie trebuia sã fie gata la sfârsitul acestui an dar, din cauza pandemiei, s-a declat putin. S-a încercat probabil o altã abordare la Bârlad. Oamenii asteaptã aceastã investitie si nu numai cei din Bârlad, ci si cei care trãiesc în Podu Turcului, Târgu Bujor si pânã la Murgeni, spre Falciu. Este o investitie pe care au realizat-o majoritatea oraselor, numai la Bârlad nu avem si cred cã este bine pentru oras sã avem asa ceva”, a declarat într-o conferintã de presã de la începutul anului acesta, primarul Dumitru Boros.

„S-a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru investitia <<Galerie comercialã hypermarchet Kaufland si constructii anexe, (container bufet imbiss, boxã de reciclare, post trafo, bazin rezervã incendiu); amenajãri exterioare incintã (platformã parcare, spatii verzi, drumuri, trotuare); accese rutiere si pietonale, racorduri la drumuri publice; împrejmuirea terenului, organizare de santier; bransare la utilitãti si retele instalatii; bariere acces auto>>. Urmeazã ca în cel mai scurt timp  sã se întocmeascã  documentatia tehnicã de executie care va sta la baza emiterii autorizatiei de construire.” a precizat arhitect Gabriel Costache, proiectant general al PUZ-ului , de la SC Evomaya Design SRL, Bârlad .

Trebuie spus cã, spre finalul anului trecut, edilul sef a fãcut public faptul cã, pe lângã hypermarket-urile Kaufland, Dedeman si Carrefour, se vor realiza galerii comerciale si parcãri. Se estimeazã crearea a 600 – 800 locuri de muncã. Spre marea fericire a bârlãdenilor, Kaufland este primul mare centru comercial de anvergurã care apare în Bârlad, dupã revolutie. Gurile rele spun cã, între anii 2004 si 2016 cât a fost Titi Constantinescu (PSD) primar, acesta ar fi blocat voit intrarea acestor colosi comerciali (Kaufland, Carrefour si Dedeman), pentru a mentine orasul sub „papucul” firmelor de casã ale PSD, care au „cotizat” si la Biserica ridicatã de Titi Constantinescu, drept multumire cã nu au concurentã pe cap în Bârlad!

Proiect de hotărâre

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.