spot_img
spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
17-mai-2024

Starea de urgentã, manã cereascã pentru buticurile din Vaslui

- Advertisement -

VÂNZÃRI… Criza generatã de noul coronavirus a fost ca o gurã de oxigen pentru proprietarii de mici magazine din Vaslui. Acestia au declarat cã, pe timpul stãrii de stãrii de urgentã, vânzãrile aproape s-au dublat. „Pentru altii perioada asta a fost un chin, dar pentru noi a fost o binecuvântare. In cazul magazinului meu, încasãrile au crescut cu aproape 80%, dar am prieteni care stau si mai bine. A fost bine pentru cã restrictiile de circulatie i-au împiedicat pe clienti sã se mai ducã la hipermarket, ei fiind nevoiti sã cumpere din magazinul de la scara blocului”, ne-a declarat proprietara unui magazin din zona Gãrii.

La mijlocul lunii martie, Asociatia Nationalã a Comerciantilor Mici si Mijlocii din România (ANCMMR) solicita autoritatilor ca micile magazine sã rãmânã deschise si sã nu le fie restrictionatã activitatea, în contextul instituirii stãrii de urgentã, deoarece „magazinul de proximitate devine tot mai important pentru a evita aglomerãrile”. „Micile magazine trebuie sã rãmânã deschise! În conditiile extinderii epidemiei, magazinul de proximitate devine tot mai important pentru a evita aglomerãrile din marile magazine si pentru a reduce circulatia persoanelor pe distante mari. Cetãtenii trebuie sã aibã aproape punctele de aprovizionare cu alimente si bunuri de strictã necesitate, iar comerciantii au nevoie de sustinerea statului, prin mãsuri concrete, pentru a-si putea desfãsura activitatea”, declara, pe 18 martie, Feliciu Paraschiv, vicepresedintele ANCMMR.

Dulciurile, berea si apa platã, în topul cumpãrturilor

La douã luni de la declansarea stãrii de urgentã, patronii micilor magazine din Vaslui salutã decizia pe care autoritãtile au luat-o de a nu le închide activitatea, declarând cã perioada asta a fost una foarte bunã pentru afacerile lor. ” Stim cã lunile astea multi vasluieni au rãmas fãrã serviciu, altii au intrat în somaj tehnic, pentru multi au fost un chin, dar pentru noi a fost o binecuvântare. La sfârsitul anului trecut chiar am discutat cu sotul dacã se mai meritã sã tinem deschis magazinul, pentru cã nu era rentabil. Am zis sã mai mergem un an cu el, iar acum pot spune cã am fost inspirati, pentru cã din martie si pânã acum trei zile, vânzãrile au crescut foarte mult, cu aproape 80%. Am o fostã colegã de serviciu care lucreazã la un supermarket micut, iar acolo încasãrile au fost mai mari ca în luna decembrie, când se stie cã e cea mai bunã perioadã pentru comercianti. Pentru magazinele de scara blocului si micile supermarketuri starea de urgentã a fost manã cereascã. Restrictiile de circulatie i-au obligat într-un fel pe oameni sã facã cumpãrãturi de la noi. S-au vândut foarte bine produsele de panificatie, dulciurile, apa platã, dar si bãuturile alcoolice, în special berea. Tot profitul pe care l-am fãcut în perioada asta îl voi pune deoparte, pentru cã la toamnã se duce fata la facultate si stiu cã e cheltuialã mare”, ne-a declarat proprietara unui magazin din zona Gãrii.

Relaxarea restrictiilor a adus încasãri mai mici

Femeia spune cã vânzãrile au scãzut de la începutul acestei sãptãmâni si asta din cauza relaxãrii restrictiilor. „Mai vorbesc cu ei când mai vin la magazin, îi mai trag de limbã si pot sã vã spun cã vasluienii s-au sãturat de stat în casã. De la începutul sãptãmânii, au început sã iasã mai mult din casã, se duc la plimbare, la tarã. Se simte o relaxare a restrictiilor si pe strãzi dar si în încasãrile noastre, care de trei zile aproape au revenit la perioada de dinaintea decretãrii stãrii de urgentã. Nu ne pare rãu pentru cã mai importantã decât banii si vânzãrile noastre este sãnãtatea oamenilor”, a mai spus proprietara magazinului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.