spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Cãsute cu cãrti amplasate în Bârlad, pentru iubitorii de lecturã! (FOTO)

- Advertisement -

TEST PENTRU CONSTIINTÃ… De pe 8 mai, pentru bârlãdenii iubitori de lecturã au fost amplasate, în cele mai intens circulate locuri publice, 12 cãsute cu cãrti, de unde doritorii pot împrumuta orice volum disponibil. Ideea este cã iubitorii de cãrti pot lua sã citeascã ce vor din acele cãsute, unde cãrtile sunt „la liber” dar sunt asteptati sã le aducã înapoi, pentru ca si alti iubitori de lecturã sã beneficieze. Este un proiect inedit si numai bun pentru a testa constiinta bârlãdenilor, pentru a vedea câte cãrti se vor întoarce înapoi de unde au fost luate sau dacã sunt iubitori de cãrti care vor adãuga în cãsute mai multe volume, alãturând-se acestui proiect.

Pentru acest proiect care apartine primarului Dumitru Boros, au fost puse la dispozitie de cãtre Biblioteca „Stroe Belloescu” din Bârlad peste 500 de volume de belestricã atât pentru adulti cât si pentru copii. Sãptãmânal,, salariatii bibliotecii municipale vor merge la fiecare cãsutã pentru a o verifica, a curãta cãsuta si cãrtile. Cine doreste, poate dona cãrti, pe care sã le punã în orice cãsutã doreste, astfel ca sã poatã fi citite de cei care iubesc lectura. Cãrtile care sunt puse în cele 12 cãsute provin din donatii, nu din patrimoniul Bibliotecii „Stroe Belloescu”.

Zonele în care se pot gãsi cãsutele sunt Grãdina Publicã (trei), Judecãtoria Bârlad (una), Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” (trei), platoul patinoarului (una), Monumentul Eroilor Neamului (una), zona Capsa-Confectii (una), Parcul „Mihai Eminescu” (una) si parcul din fata Statiei CFR Bârlad (una). Titlurile disponibile pentru iubitorii de carte sunt dintre cele mai diverse, dar si extrem de cunoscute. În perspectivã, proiectul îsi mai propune si amplasarea unor cãsute cu jucãrii, planse, creioane si carioci de colorat, în apropierea parcurilor de joacã.

„Proiectul îmi este foarte drag, am tinut foarte mult sã îl vãd finalizat si l-am realizat, evident, cu sprijinul colegilor de la Biblioteca Municipalã <<Stroe Belloescu>>. Bârladul este mare iubitor de carte, dar pentru cã nu multã lume are timp sã meargã la bibliotecã sau la o librãrie sã îsi cumpere un titlu, ne-am gândit cã este bine sã venim noi în întâmpinarea oamenilor. Le oferim astfel posibilitatea ca, atunci când merg pe stradã spre casã, sau când se va putea iesi în parcuri, sã aibã ocazia sã îsi ia o carte cu ei. Dacã doresc, oamenii o pot pãstra, dar rugãmintea este sã aducã alta în loc pentru a încuraja cât mai mult lectura, o adevãratã hranã pentru minte si suflet”, a declarat primarul Dumitru Boros. Deja ieri, imediat dupã instalatea cãsutelor cu cãrti, un bârlãdean anonim a donat câteva volume de cãrti foarte apreciate si cunoscute.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.