spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Evaluarea Nationalã 2020, cele mai importante date privind sustinerea examenului!

- Advertisement -

NOUTÃTI… Vesti importante pentru elevii vasluieni, care vor sustine Evaluarea Nationalã 2020. Primul examen va începe în data de 15 iunie, cu proba scrisã la Limba si Literatura Românã iar Evaluarea Nationalã se va încheia pe 27 iunie, odatã cu afisarea rezultatelor finale, dupã cum se aratã în calendarul prezentat de Ministerul Educatiei. De data aceasta, elevii vor avea doar un singur profesor supraveghetor în fiecare salã de clasã, nu doi, cum era pânã acum. De asemenea, în sprijinul lor, a fost publicat setul 5 de teste de antrenament, la care vor afla baremele abia vineri, când Centrul din subordinea Ministerului Educației le va publica.

S-a stabilit calendarul conform cãruia se va desfãsura Evaluarea Nationalã din 2020! Absolventii de clasa a VIII-a trebuie sã stie cã mai sunt, practic, trei sãptãmâni pânã când vor da primul examen important din viata de elev. Pe 15 iunie vor sustine proba scrisã la Limba si Literatura Românã, iar douã zile mai târziu, pe 17 iunie, va avea loc testarea la Matematicã. Anul acesta, examenul la Limba si Literatura Maternã a fost stabilit pe 18 iunie. Rezultatele vor fi aflate pe data de 22 iunie 2020, zi în care se vor putea depune si contestatiile. Rezultatele finale, dupã solutionarea contestatiilor, se vor afla pe 27 iunie. Supravegherea elevilor, în timpul sustinerii probelor, va fi fãcutã, de data aceasta, de un singur cadru didactic, mãsura fiind una necesarã, în contextul epidemiei de coronavirus si a respectãrii distantãrii sociale. „Supravegherea probelor scrise este asiguratã, pentru fiecare salã, de minimum un asistent, cadru didactic de altã specialitate decât cea corespunzãtoare disciplinei la care se sustine proba”, se mentioneazã în anuntul Ministerului.

Noi teste de antrenament, pentru elevii de clasa a VIII-a, publicate de Minister

Noi teste de antrenament, necesare pregãtirii examenelor de la Evaluarea Nationalã, au fost publicate de Ministerul Educatiei. Setul 5 de teste de antrenament contine subiecte de Limba maternã, Limba românã si Matematicã, pe care elevii le au de rezolvat pânã vineri, când Centrul din subordinea Ministerului Educatiei va publica baremele. Testele de antrenament pentru Evaluarea Nationalã 2020 sunt concepute de specialistii Centrului National de Politici si Evaluare în Educatie, „în concordanțã cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educatiei, adicã fãrã materia semestrului al II-lea”, se aratã pe platforma oficialã pe care, în fiecare luni, sunt publicate subiectele pentru pregãtirea elevilor de clasa a VIII-a. Reamintim cã în acest an examenul de Evaluare Nationalã se dã în conditii de distantare fizicã între persoane, iar în clasã vor fi câte 10 persoane, potrivit procedurii anuntate de ministrul Educatiei. Ordinul de ministru aflat în lucru mai prevede si faptul cã elevii aflati în izolare sau care sunt infectati cu noul coronavirus vor sustine probele dupã o metodologie specialã care va fi elaboratã de minister.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.