spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Ponea, la final de mandat, a mai încercat o micã escrocherie

- Advertisement -

GÃINÃRII

PÃCÃLEALÃ… Mihai Ponea, cândva un vicepresedinte de succes la ANSVSA Bucuresti, a ajuns la vorbele lui Bãsescu: „Mihai, nici nu stiu cât de mic începi sã fii!” Acesta tânjeste dupã postul amantei sale, cel de veterinar coordonator la Piata Traian, dupã ce, prin manevre si mici escrocherii, a detinut cinci luni functia de director la Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui. Dupã ce si-a epuizat toate tertipurile de a mai rãmâne în functie, folosind tehnica arhicunoscutã în rândul functionarilor, concediul de odihna sau cel medical, Ponea a încercat sã dreagã busuiocul pe final cu o ultimã minciunã. I-a spus noului director numit, cã ar fi vorbit cu presedintele Nelu Tãtaru sã fie pus medic sef la Piatã. Dar nu i-a iesit, fiindcã e stiut cã minciuna are picioare scurte.

Mihai Ponea s-a dat greu dus de pe fotoliu de director de la Directia Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor DSVSA Vaslui, dupã un circ de toatã pomina. A tinut cu dintii de acest post si a sfârsit fãcându-se de râs. Pe final a încercat si un mic santaj, încercând sã obtinã postul de sef la Piata Traian din Vaslui, însã fãrã niciun sort de izbândã. Practic, fostul liberal, folosindu-se de relatia pe care o are cu presedintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, a trecut peste decizia partidului, cocotându-se pe pozitia de sef. Nu a durat mult pentru cã Organizatia Vaslui a fãcut demersutrile necesare înlocuirii acestuia cu al doctor, Meda Orzan. însã si reluarea postului a fost una cu cântec. Ponea, când a aflat cã va fi înlocuit, si-a luat concediu. Practic schimbarea trebuia fãcutã de 21 mai, însã aceasta a fost fãcutã mai devreme cu o sãptãmânã, fiindcã Ponea se apucase de „treabã”. Revenit din concediu, acesta a si organizat douã concursuri, desi ele fuseserã anulate pe motivul pandemiei.

Ponea, un mic artificiu pentru un post cãldut

Ponea a încercat pe final de mandat marea cu degetul. Ca si înainte de a pleca în concediu, acesta a cerut din nou postul de coordonator al veterinarilor din Piata Traian. Dacã atunci conditiona plecarea sa de pe postul de director de la Directie mai devreme de termen, acum a trecut la intimidãri sentimenatale. „Am vorbit cu seful (n.r. Nelu Tãtaru) si e de acord” i-ar fi spus noului director numit, Meda Orzan, însã aceasta nu a cedat. Si iarãsi Ponea a picat de mincinos. Curios este de ce cere acest post Ponea, când acum acesta este ocupat de partenera sa de viatã, Raluca Cocuz. Înainte de aceastã manevrã, Ponea si-a transferat postul de la Departamentul Sanãtate Animalã (Pãsãri), tocmai la Piata Traian. Dacã noul director va pãstra organigrama, Mihai Ponea va fi coleg si sub comanda iubitei sale. Deci conducerea la piatã se va face în familie.

De ce Ponea nu este dorit de liberali la conducerea DSVSA

CIUPEALÃ…Cea mai dezastruoasã perioadã la DSVSA Vaslui s-a derulat sub conducerea lui Mitiu Ciupilan, coordonat de la Bucuresti de vicepresedintele ANSVSA, Traian Petcu. În aceastã perioadã s-au sifonat sume importante de bani, iar aflat sub protectia lui Petcu, Mitiu a transformat institutia într-un SRL. Au furat, asa cum aratã un raport al Curtii de Conturi, pânã si telefoanele mobile destinate angajatilor. Nu mai vorbim de deconturi fictive de benzinã sau facturi fictive de cazare. Ponea, de când a preluat functia de director, l-a acoperit pe Ciupilan si camarila lui Petcu. Liberalii sperã ca prin venirea lui Meda Orzan în fruntea institutiei sã se instaureze normalitatea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.