spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

UPDATE: Premierul Orban și Ministrul Nelu Tătaru, prezenți la Albița, pentru întâmpinarea echipei medicale, care a ajutat la stoparea răspândirii epidemiei din R. Moldova! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

UPDATE 5: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi, la vama Albița, după momentul întâmpinării echipei medicale, revenite din Republica Moldova, următoarea declarație: “O echipă de 50 de oameni, asistenți și medici voluntari, care au participat pentru 14 zile, în Republica Moldova, în spitalele care tratează pacienți cu Covid. Noi am mai fost și acum două săptămâni, când am mers și cu un ajutor umanitar. Astăzi i-au întâmpinat, îi felicit. Mă bucur, sunt de-ai mei, ca să spun așa. I-am văzut obosiți, dar în același timp bucuroși că și-au îndeplinit misiunea”, a spus Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Referitor la conduita cetățenilor în timpul Stării de Alertă, Ministrul Tătaru a recomandat, în continuare, prudență, precauție și respectarea distanței sociale.

UPDATE 4: Unul dintre medicii care au activat în Republica Moldova a fost depistat pozitiv, după cum a declarat astăzi, la Vama Albița, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. “Toate cadrele medicale care au fost în misiune în Republica Moldova au fost testate la întoarcere și nu vă ascund că unul dintre ei a fost testat pozitiv, iar în prezent a fost dus la Oradea, unde se află internat”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 3: Premierul Ludovic Orban le-a transmis membrilor echipei medicale, reîntorși din Republica Moldova, următorul mesaj: “Am vrut să fim prezenți la întoarcerea în țară a acestei minunate echipe, care a făcut cinste României, care a contribuit la apropierea și mai mare dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului. Vă transmit din partea Guvernului, recunoaștința noastră, pentru curajul pe care l-ați avut, pentru efortul pe care l-ați depus, pentru riscurile la care v-ați expus și pentru faptul că ați făcut un lucru extrem de bun, pentu frații noștri de peste Prut. Vă mulțumim, vă suntem recunoscători și sunt convins că vom fi alături să vă urăm succes și în alte misiuni de felul acesta. Sănătate și numai bine”, a fost mesajul premierul Ludovic Orban.

UPDATE 2: Au ajuns în Vama Albița medicii și asistenții, care, în ultima perioadă, au activate alături de colegii lor din Republica Moldova, în linia întâi de luptă împotriva noului coronavirus.

UPDATE 1: În vama Albița a ajuns și Ministrul Apărării, Generalul Nicolae Ciucă. Trecerea frontierei de către echipa de medici și asistenți români, care revin din misiune în Republica Moldova, este programată a avea loc la ora 11,00.

RESPECT… Coloana oficială, în care se află premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trecut în urmă cu puțin timp prin municipiul Huși, îndreptându-se spre vama Albița. Aici, la ora 11,00, membrii Guvernului României îi vor întâmpina pe medicii și asistenții români, care revin astăzi din misiunea efectuată în Republica Moldova, unde au sprijinit personalul medical din această țară, în lupta cu epidemia de coronavirus. În comunicatul oficial dat pentru acest eveniment este menționată și prezența lui Raed Araft, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Vom reveni cu detalii!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.