spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu maxime de 30 de grade în sud, ploi, vijelii şi grindină în jumătatea nordică

- Advertisement -

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă în jumătatea sudică, dar vântul va mai sufla cu putere şi în weekend. În jumătatea nordică şi la munte sunt asteptate ploi şi vijelii.

Vremea va fi caldă pentru această dată în regiunile sudice și răcoroasă în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și izolat vor fi ploi slabe, cu precădere în zona de munte. Spre seară și mai ales noaptea, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în rest, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe crestele înalte, precum și, local şi temporar, în sudul, estul și centrul teritoriului, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 15 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi în continuare caldă în regiunile sudice, iar în restul teritoriului în general va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. În special în cursul zilei, în vestul, centrul și nordul țării precum și în zonele de deal și munte vor fi înnorări temporar accentuate și local va ploua. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în nordul Moldovei și 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 15 grade. …https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo_521757.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.