spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Sprijin de 150.000 lei pentru trei parohii din judetul Vaslui

- Advertisement -

BANI… Trei parohii din Vaslui vor primi sprijin financiar din partea Consiliului Judetean pentru finalizarea unor lucrãri de constructie. Este vorba despre Parohia Târzii, Parohia Negresti si cea din Draxeni. Cei mai multi bani – 83.559 lei – vor merge în comuna Rebricea, acolo unde se construieste Asezãmântul Social „Sfântul Nectarie”, format dintr-o cantinã, un centru de zi si câteva spatii de cazare. Suma reprezintã, însã, doar o parte din valoarea lucrãrilor rãmase de executat – 2.896.968,71 lei – astfel cã oricine doreste sã sprijine proiectul, este binevenit.

Solicitarea de sprijin a unitãtilor de cult a venit din partea Episcopiei Husilor. Parohia Târzii, comuna Oltenesti, are nevoie de 84.179 de lei, pentru executarea de finisaje la biserica (reparatii), însã va primi din partea CJ 50.000 lei. Prohia Negresti 3 va primi 16.441 lei, pentru continuarea si finalizarea lucrãrilor la Anexa Paraclis. „Unitãtile solicitante sunt unitãti de cult fãrã venituri sau cu venituri reduse si, astfel, se completeazã fondurile acestora cu sume destinate întretinerii si functionãrii, construirii sau reparãrii acestora sau altor asezãminte. 150.000 lei, sumã prevãzutã în bugetul local al bugetului în conformitate cu Hotãrârea Consiliului Judetean Vaslui nr. 21/2020 privind adoptarea bugetului local al judetului Vaslui pe anul 2020 si a estimãrilor pentru anii 2021-2023”, se aratã în proiectul de hotãrâre privind acordarea unui sprijin financiar unor unitãti de cult din judetul Vaslui, ce va fi supus dezbaterii si votului în sedinta de joi, 21 mai.

„Pãrinte, te binecuvântez cu amândouã mâinile, ca sã le faci pe amândouã”

Povestea Asezãmântului Social „Sfântul Nectarie” a început acum doi ani de zile si a fost prezentatã de pãrintele Macsim, la începutul acestui an, când Episcopul Husilor a mers la Draxeni pentru a sãvârsi Sfânta Liturghie: „Îngãduiti-mi sã vã împãrtãsesc din ceea ce am trãit în urmã cu doi ani, când ati venit prima datã si ati slujit la Draxeni. Pe 9 noiembrie 2017 a venit Preafintitul, a slujit aici si apoi am mers la Tufesti, la biserica veche. I-am împãrtãsit Preasfintitului gândurile mele si dorinta mea de a dezvolta aici, lângã biserica în care ne aflãm acum, un centru social. Nu stiam atunci dacã sã mã aplec cãtre copii sau bãtrâni. Si Preasfintitul mi-a zis atunci <Pãrinte, te binecuvântez cu amândouã mâinile, ca sã le faci pe amândouã>. În gândul meu, vã mãrturisesc, am zis atunci <usor de zis>. A doua zi, pe 10 noiembrie, m-a sunat cineva apropiat, dar care nu stia nimic de gândurile mele, si mi-a zis <pãrinte Vasile, avem un lot de cãrãmidã care nu e chiar stas, dar meritã sã fie folosit>. Pe 5 decembrie a venit primul tir cu cãrãmidã pentru întreg asezãmântul social. Toatã cãrãmida este aici. Vã multumesc pentru toatã binecuvântarea pe care mi-ati dat-o si pentru rugãciunile în care simt cã ne purtati. Acest lucru este mai presus de tot si de toate”. Oricine îsi doreste sã contribuie la realizarea acestui proiect poate face donatii la biserica din Draxeni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.