spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Subinginerul Rotaru de la Bârlad, drept la replicã!

- Advertisement -

PRECIZÃRI… În urma publicãrii articolului „Cum se scurg banii, picãturã cu picãturã din buget”, publicat în editia de ieri a ziarului Vremea Nouã, subinginerul Cezar Rotaru a considerat cã trebuie sã aibã o nouã reactie. În articol era invocat faptul cã acesta este luat zilnic de acasã cu masina societãtii, cheltuialã care ar putea fi evitatã, dacã domnul subinginer ar alege sã se ducã la slujbã cu transportul în comun, iar asupra acestui fapt a fost întrebat de reporterul care a documentat materialul de presã. Cezar Rotaru a confirmat astfel cã, într-adevãr, este luat de acasã cu masina societãtii, precizând însã cã „i se pare normal”. Ieri, în urma publicãrii articolului, acesta a revenit asupra situatiei si a dat urmãtorul „drept la replicã”:

În primul rând, vã aducem la cunostintã faptul cã am solicitat dreptul la replicã cãtre publicatia www.vrn.ro, întrucât continutul articolului a fost conceput într-o manierã neprofesionistã, tendentioasã, incluzând informatii eronate, având ca scop inducerea în eroare a publicului si denigrarea subsemnatului. Asadar, apreciem cã toatã ideea acestui articol este gresitã, neavând nimic în comun cu ceea ce publicatia dumneavoastrã si-a asumat sã ofere publicului, adicã informatii obiective, adevãrate si coerente.

Din lecturarea articolului se poate observa cã acesta are douã scopuri:

1) inducerea în eroare a publicului prin crearea unei idei false din care rezultã cã societatea Reiser Ldp SA Bârlad efectueazã cheltuieli nejustificate din bugetul local.

2) denigrarea nejustificatã a subsemnatului aducând atingeri grave imaginii, reputatiei, demnitãtii si probitãtii profesionale.

a. Referitor la aspectele ce tin de persoana mea

Doresc sã mentionez faptul cã nu sunt o persoanã publicã, iar doza de exagerare a libertãtii de exprimare pe care CEDO a admis-o în cazul jurnalistilor nu se aplicã în cazul meu. Încep prin a arãta cã nu mi-am dat acordul privind publicarea pozei cu subsemnatul, cu atât mai mult cu cât, nu cunosc persoana ori momentul în care aceastã pozã a fost realizatã.

Aceasta este dovada indubitabilã cã publicatia dumneavoastrã si-a asumat riscul unui proces civil prin care riscã sã fie din nou obligatã la plata unor daune morale pentru publicarea fãrã drept a unei fotografii cu o persoanã nepublicã. Mai mult decât atât, încãlcarea drepturilor subsemnatului a mers mai departe, în sensul cã a fost fotografiatã fãrã drept casa în care locuiesc, fiind astfel expus de cãtre publicatia dumneavoastrã unor eventuale acte de hãrtuire din partea altor persoane. Analizând expresiile folosite, prin publicarea cu rea-credintã a acestor articole tendentioase reiese si o încãlcare a libertãtii de exprimare, a deontologiei profesiei de ziarist si a eticii profesionale, prejudiciindu-mã si aducând atingeri grave imaginii, reputatiei, demnitãtii si probitãtii profesionale.

Consider cã ironii de tipul: „boss de boss, cel mai mofturos sef din Judetul Vaslui, sef de sef, proletar – spune el” sunt inserate în corpul articolului cu singurul scop de a mã denigra public. Mai mult decât atât, nu am afirmat niciodatã despre subsemnatul cã as fi „proletar”, aceste expresii fiind folosite doar de cãtre domnul Buzamãt Daniel. Prin urmare, vã solicit sã eliminati articolul publicat sau sã îl rescrieti, astfel încât acesta sã fie relatat într-o manierã obiectivã si profesionistã, fãrã elemente jignitoare.

b. Aspecte referitoare la cheltuielile efectuate de cãtre societatea Reiser Ldp SA Bârlad si deplasãrile efectuate cu masina întreprinderii.

Arãt faptul cã Societatea Reiser LDP SA Bârlad este o întreprindere publicã, fiind sub incidenta O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanta corporativã a întreprinderilor publice. Mai mult decât atât, având în vedere faptul cã actionarul unic este Consiliul Local, iar bugetul societãtii este alcãtuit în principal din sume de bani provenite din bugetul local, societatea este supusã frecvent controalelor financiare efectuate de Curtea de Conturi si de diferite institutii de control din subordinea Ministerului de Finante, prin urmare, eventualele cheltuieli nejustificate sunt sanctionate/revizuite de îndatã. De asemenea, precizez cã societatea a înregistrat constant profit, contrar informatiilor apãrute în publicatia dumneavoastrã, iar profitul este livrat cãtre bugetul local. Cât despre deplasarea mea cu masina întreprinderii, mentionez cã prin natura functiei mele sunt obligat sã mã deplasez cu masina cãtre punctele de lucru, cu atât mai mult cu cât nu detin permis de conducere si nici masinã personalã. Mirarea mea constã în aceea cã acest subiect a apãrut fix dupã ce în sedinta Consiliului de Administratie al societãtii, al cãrei presedinte este domnul Buzamãt Daniel, acesta a recunoscut la sesizarea mea, cã s-a folosit, printre altele, de resursele financiare ale societãtii pentru a-si alimenta masina personalã cu combustibil. În acest sens, vã îndemn sã solicitati în baza Legii nr. 544/2001 si în baza art. 51 din O.U.G. nr. 109/2011 procesul verbal al sedintei Consiliului de Administratie din data de 30.04.2020. De asemenea, aceastã masina a fost folositã permanent de cãtre fosta directoare, doamna Adriana Ursu, fãrã a fi nicio problemã din partea conducerii. Dacã veti solicita procesul verbal indicat la punctul 23, veti realiza cã tot acest demers nu reprezintã decât o rãzbunare pentru faptul cã am expus ilegalitãtile sãvârsite de Buzamãt Daniel.

Cu alte cuvinte, asa cum am mai afirmat, având în vedere cã în fiecare dimineatã trebuie sã verific fiecare punct de lucru si pentru faptul cã nu detin masinã personalã ori permis de conducere, atât timp cât mã deplasez în interes de serviciu, da, mi se pare normal sã folosesc masina întreprinderii.

Cu deosebit respect, Rotaru Cezar

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.