spot_img
17.1 C
Vaslui
08-iun.-2024
spot_img

Premierã de râsu’-plânsu’: Pecheanu i-a cerut popii donatia înapoi!

- Advertisement -

ASA CEVA?!… De noaptea mintii: un ales local i-a cerut preotului din sat pomana înapoi, dupã ce s-a supãrat pe el cã a tãcut la momentul… nepotrivit! Protagonistii acestui moment cel putin stânjenitor sunt administratorul public al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, si preotul Parohiei Ghermãnesti, Sorin Abãrgãunitei. Cei doi s-au întâlnit într-o sedintã de Consiliu Local, unde preotul Abãrgãunitei venise sã cearã alesilor un buget consistent pentru reparatia Bisericii. Întrucât, cu exceptia hârtiei scrise, preotul nu ar fi scos o vorbã pentru sustinerea proiectului în plen, Gelu Pecheanu s-a supãrat foc pe el, acuzându-l cã e dezinteresat de renovarea lãcasului. Mai mult decât atât, si-a adus aminte cã îi dãduse anterior 500 de lei, pentru Bisericã si, brusc, i-a cerut public banii înapoi. Sãracul popã s-a scotocit prin buzunare, dar n-a gãsit suma, astfel cã s-a împrumutat, ca sã restituie pomana înapoi. Administratorul Pecheanu, mânios, a nãvãlit pe Facebook, unde a scris o postare, în care l-a „pârât” pe parohul dezinteresat enoriasilor, concluzionând vehement cã, la Ghermãnesti, popa tace, dar…nu face!

Mocneste de mai mult timp scandalul dintre actuala conducere a Primãriei Drânceni si preotul paroh din Ghermãnesti. Administratorul public al comunei, Gelu Pecheanu, îi reproseazã de la o vreme tot felul de lucruri preotului de la Ghermãnesti. I-a atras atentia cã nu are grija lãcasului din sat, pe care l-ar lãsa în paraginã, cu acoperisul spart. I-a spus, de asemenea, cã cimitirul stã fãrã gard si prin el se plimbã nestingheriti porcii mistreti, timp în care preotul Abãrgãunitei ar refuza sã îi punã la treabã pe clopotar si pe dascãlul lãcasului. Despre toate acestea, Gelu Pecheanu, pe care – ca un detaliu – coducerea Episcopiei l-a distins anul trecut cu o diplomã de vrednicie, a scris pe Facebook postãri multe. Numai preotul a pãrut cã îl ignorã, rãmânând fãrã nicio reactie.

Pecheanu i-a cerut pomana înapoi preotului. L-a gãsit însã fãrã bani în buzunare

La fel de tãcut, se pare, a fost si la cea mai recentã sedintã de Consiliu Local Drânceni, când alesii aveau de dezbãtut proiectul de acordare a unor fonduri Bisericii din Ghermãnesti. Tãcerea preotului l-a scos din fire pe aprigul Pecheanu. „Oameni buni!! Azi în sedinta Consiliului Local Drânceni s-a propus acordarea sprijinului financiar pentru modernizarea bisericii din localitatea Ghermãnesti, unde a fost invitat si preotul Sorin Abãrgãunitei sã îsi sustinã cererea pe care a solicitat-o cãtre CL Drânceni de acordare a sumei de 200.000 de lei. În sedintã, preotul nu a fãcut o pledoarie de sustinere, tãcând mâlc, fapt ce a dus la respingerea hotãrârii. Urmãtorii consilieri locali au votat pentru: Lãcãtus Stefan, Vâscu Ghe., Stoica Cornel, Bejan Ionel, Cristei Fãnicã, Vasilache Dumitru. Împotrivã au votat: Teclici Valerica, Partene C-tin, Plop Romica, Murãrasu Mihai, Moisanu Ghe., Rosca Gheorghitã si Ursan Atena. Stau si mã întreb de ce nu s-au opus când am modernizat biserica de la Râsesti si Drânceni. Preotii din respectivele parohii au fãcut multe rugãciuni sã convingã consilierii locali. Preotul de la noi nu se mai gândeste la înfrumusetarea bisericii, el se gândeste cum sã-si aducã acasã sotia, care este plecatã de multi ani din parohie. Biserica nu este a mea si nici a voastrã, ea este a întregii comunitãti. Pãcat mare cã nu avem un preot harnic si cu credinta în suflet, care sã inspire iubire si dragoste pentru oamenii”, s-a plâns Pecheanu, pe Facebook.

„Mâine, poimâine, preotul pleacã cu cardurile, iar noi rãmânem tot ca prostii!”

În fata lumii însã, Gelu Pecheanu avea sã facã un gest complet neasteptat. I-a cerut preotul sã-i dea înapoi cei 500 de lei, pe care îi dãduse anterior de pomanã, evident, pentru Bisericã. „Eu sunt împãcat sufleteste cã am ajutat cât am putut biserica. În urmã cu o lunã am donat 500 de lei, pentru bisericã drept sprijin financiar, dar azi când am vãzut cã preotul nu îsi sustine solicitarea, i-am solicitat banii înapoi. Deoarece nu avea bani în buzunar din cauza pandemiei, a cerut împrumut bani de la o doamnã consilier, care a votat împotrivã, fapt ce demonstreazã cã preotul este liberal sau USR!! Localitatea noastrã a avut preoti evlaviosi, oameni de mare omenie, care au fãcut eforturi uriase pentru modernizarea bisericii. Biserica, casa parohialã, cimitirul aratã jalnic, oameni buni!! Mâine, poimâine, preotul pleacã cu cardurile, iar noi rãmânem tot ca prostii!”, s-a justificat public administratorul Pecheanu, atasând niste fotografii din podul cam pãrãginit al Bisericii.

Pãreri pro si contra: „Faceti treabã pentru oameni, dacã nu, plecati toti acasã”!

Comentariile nu s-au lãsat asteptate. Opiniile au fost diverse. „Mãi oamenilor care conduceti comuna! Luati si reparati Biserica, lãsati orgoliile. Aici nu e treaba cã Pecheanu si cu popa nu se înteleg, ci e treaba de politicã. Nu vedeti? PSD, PNL, USR? Ce treabã au reparatiile la Bisericã cu politica? Dar ei nu vedeti cã numai de politicã vorbesc ? Preotul sã stea cu credinciosii, atât. Când am plecat eu în Italia, Biserica noastrã era cea mai frumoasã, acum nu mai stiu cum e”, a fost mesajul Cristinei. „Pecheanu crede cã dacã el vorbeste non-stop, asa e toatã lumea. Poate popa e mai tãcut. Ce aveti cu el?”, a reactionat un alt consãtean. „Bravo, domnule Gelu. Trebuie sã fim gospodari, nu sã stãm cu buruienile la cimitir, ca sã ne mãnânce balaurii”, a sris Dãnut. „Preotul e un bãiat linistit, dar Pecheanu nu stiu ce vrea de la el. Faceti treabã pentru oameni, dacã nu, plecati toti acasã”, a concluzionat un alt fiu al satului Ghermãnesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.