spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
23-apr.-2024

Au început înscrierile la Academia de Politie: cererile se pot depune la IPJ Vaslui pânã pe 27 iulie

- Advertisement -

ADMITERE… De astãzi, tinerii vasluieni se pot înscrie la Academia de Politie. Ministerul Afacerilor Interne a emis pe 15.07.2020, Dispozitia cu nr. II/8717, cu privire la organizarea si desfãsurarea concursului de admitere. Astfel, conform noului calendar, vasluienii interesati sã urmeze studiile la Academia de Politie, vor depune cererile-tip de înscriere în perioada 17.07 -27.07 (inclusiv sâmbãta si duminica) la Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui.

Listele cu candidatii la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” vor fi transmise pânã la data de 11.08.2020 în format electronic, iar prima probã, cea a performantelor fizice, se va sustine în perioada 24.08 – 29.08. Proba de evaluare a cunostintelor va alea loc în perioada 01.09 – 02.09, iar evaluarea medicalã se va realiza în perioada 08.09 – 24.09.2020, în ordinea descrescãtoare a mediilor obtinute la proba scrisã. Rezultatele finale vor fi comunicate pânã la data de 26 septembrie. Conform art. 9 din Dispozitie, probele de concurs se vor sustine în centrele zonale de selectie. Pentru candidatii din judetele Bacãu, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, centrul zonal de selectie arondat este Scoala Militarã de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares ” Fãlticeni.

Anul acesta, locurile scoase la concurs sunt mai putine

Dacã anul trecut, la Facultatea de Politie erau disponibile 290 de locuri – frecventã, Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs anul acesta, doar 98 de locuri pentru viitorii studenti. La celelalte arme, situatia este urmãtoarea;

Facultatea de Politie de Frontierã – frecventã 25 locuri;

Facultatea de Jandarmi – frecventã 25 locuri;

Facultatea de Pompieri – 50 locuri.

De mai multe locuri se vor bucura cei care vor alege Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative. Anul acesta, numãrul locurilor s-a dublat. Prin urmare, la frecventã sunt disponibile 250 de locuri.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidatii trebuie sã îndeplineascã mai multe conditii specifice. Candidatul trebuie sã aibã cetãtenie românã, sa fie apt din punct de vedere medical, fizic si psihologic, sa aibã minim 18 ani (împliniti sau sã îi împlineascã în cursul anului în care participã la concursul de admitere) si sã fie absolvent de liceu cu diplomã de bacalaureat.

Mai multe informatii cu privire la calendarul admiterii si la conditiile ce trebuie îndeplinite, pot fi gãsite pe site-ul Sindicatului Europol: https://sindicateuropol.ro/liber-la-admitere-la-academia-de-politie/ si pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne: https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/07/Pliant-ADMITEREA-la-Academia-de-Politie.pdf?fbclidâIwAR08Oq-0uPbmXCTzkRmVvwBGLqd-L7yqU5aSgESYP1hXtnf7ppOEj8row_I.

(Andra Nechita)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri