spot_imgspot_img
5.3 C
Vaslui
19-apr.-2024

Sacrificiul nesãbuit al tatãlui care s-a spânzurat cã nu avea mâncare la copii a ajuns la inimile vasluienilor!

- Advertisement -

SOLIDARITATE … Veste bunã pentru familia cu cinci copii din Stroiesti, cea care a îndurat suferinta pierderii tatãlui, cuprins de remuscãri cã nu are ce le da de mâncare copiilor flãmânzi! Rãmasã singurã cu cinci copilasi, cu vârste între aproape un an si 12 ani, mama Roxana a fost nevoitã sã cearã ajutorul oamenilor cu inimã bunã, cãci putinul pe care Ionut, sotul sãu, îl câstiga pãscând vacile satului, nu mai era. A primit rãspuns asa cum nu s-a asteptat, de la oamenii cu inimã mare: i s-au oferit alimente, hãinute, ba chiar si un frigider. Vestea cu adevãrat importantã însã a venit abia acum: preotul din comunã, Valentin Stroe, a anuntat cã s-a reusit achitionarea terenului, unde se va construi casa cea nouã pentru aceastãfamilie. E greu de descris în cuvinte în ce dãrâmãturã din curtea pãrintilor locuia familia lui Ionut Vasilache. Pentru a putea fi ajutatã cu adevãrat pe termen lung, o casã modestã, dar nouã si trainicã, doar a mamei si a celor cinci copii, ar fi cel mai potrivit.

Sacrificiul fãcut de Ionut, într-un moment nesãbuit de neputintã, în fata realitãtii cã cinci suflete nevinovate cer de mâncare, iar în casã nu erau decât vreo doi cartofi cruzi, a fãcut ca lucrurile sã se schimbe pentru familia lui. Vestea cã un tatã a recurs la un gest extrem, pentru cã nu-si putea hrãni copiii flãmânzi, a stârnit multã empatie în oamenii cu inimã bunã. Roxana, mama care a cerut ajutorul dupã moartea sotului, a primit acasã la Stroiesti, multe donatii constând în alimente, hãinute, diverse alte lucruri, ba chiar si un frigider, de la o firmã din Vaslui. De asemenea, cineva le-a adus copiilor câteva jucãrii si niste cãrti de colorat, ceea ce i-a bucurat enorm pe micutii care aproape cã nu stiau ce e jocul cu astfel de obiecte. Ei bine, cel mai important însã era faptul cã mama si cei cinci copii au rãmas în locuinta degradatã din curtea casei socrilor, iar binefãcãtorii si-au dat seama cã familia rãmasã fãrã tatã riscã sã ajungã pe drumuri într-o zi. Atunci cineva a propus ca din donatii, mai mici sau mai mari, sã le fie construitã o cãsutã.

Primul pas spre o casã a lor!

Preotul din comunã, Valentin Stroe, a fost unul dintre primii care au subscris ideii si astfel, ieri, parohul a confirmat achizitionarea terenului. “Da, am achitionat terenul pe care sperãm sã fie construitã o locuintã pentru acesti copii si mama lor”, a precizat pãrintele Stroe. La cumpãrarea suprafetei de teren pe care se va construi acolo în sat locuinta, au contribuit atât parohia, cât si asociatia “Glasul vietii” din Iasi, dar si donatorii care au fãcut individual donatii în acest sens. De reamintit cã Roxana Vasilache a rãmas singurã cu cinci copii, dupã ce sotul Ionut s-a spânzurat. Bãrbatul lucra cu ziua, ca vãcar, însã câstiga putin si traiul era foarte greu, în casa cu cinci copii. Mai bea câte un pahar, e adevãrat, spun vecinii, dar sustin cã nu fãcea probleme din cauza asta. Greutãtile erau în privinta asigurãrii strictului necesar în casã. Cei cinci copii duceau lipsa mâncãrii, care aproape tot timpul era prea putinã. Se pare cã în ziua în care si-a pus capãt zilelor, bãrbatul vãzuse cã cei mici cer mâncare, dar mama nu avea în casã decât câtiva cartofi cruzi si nicio picãturã de ulei, ca sã-i prãjeascã. Omul a spus cã pleacã la muncã, dar s-a dus în grajd si a recurs la gestul necugetat. Drama i-a lovit si mai tare pe mamã si copii, cãci acum nu mai au nici putinul adus de Ionut.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri