spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Liberalii au protestat cu pancarte, dupã ce noua organigramã de la Reiser Bârlad a fost respinsã de consilierii PSD! (FOTO)

- Advertisement -

REFUZ ELECTORAL… SC Reiser Ldp Bârlad a fost din nou motiv de ceartã politicã în CLM Bârlad, la sedinta ordinarã care a avut loc ieri dupã amiazã. Pe ordinea de zi a fost pus proiectul de hotãrâre privind aprobarea organigramei si a statului de functii al personalului din cadrul societãtii LDP REISER SA Bârlad care a fost initiat la solicitarea AGA din data 22-iunie. Conform memoriului SLDP REISER SA înregistrat la Primaria municipiului Bârlad, organigrama si statul de functiuni s-a modificat. Organigrama prevede un numãr de 50 de posturi din care 11 TESA si 39 posturi muncitori. De remarcat cã, asa cum s-a precizat de cãtre Daniel Buzamãt, presedintele CA al SC Reiser Ldp, lunar mergeau cãtre SC Reiser Ldp, câte 200 000 de lei pentru salarii, dintre care 100 000 de lei erau pentru plata salariilor la 11 persoane de la TESA si 100 000 de lei pentru circa 30 de muncitori! Consilierii PSD s-au opus din rãsputeri si nu au votat noua organigramã, discutiile fiind extrem de aprinse. La final, dupã ce proiectul a picat la vot, cei nouã consilieri PNL au ridicat pancarte prin care si-au arãtat nemultumirea!

Daniel Buzamãt a prezentat ieri, în sedinta CLM o nouã organigramã adaptatã la anul 2020 în care cheltuielile salariale au fost reduse cu 25%. În noua organigramã erau 50 de posturi, dintre care TESA 9 (un director, opt posturi pentru cei cu studii superioare), douã posturi pentru cei cu studii medii si 39 de muncitori!

“Este pentru prima datã când aceastã societate are în productie 39 de muncitori efectiv. Vã rog sã mã credeti, pânã acum erau în stradã, efectiv la muncã, cel mult 16 muncitori! Din anvelopa salarialã, 50 % era destinatã personalului TESA în numãr de 11 persoane, iar restul de la ceilalti 30 de oameni. Am externalizat serviciile de protectia muncii si securitatea în muncã de la cheltuieli de 3000 lei la 800 lei. Externalizarea serviciului de pazã a redus cheltuielile de la 18 000 la 150 de euro pe lunã”, a spus în sedinta de CLM, Daniel Buzamãt, presedintele CA al SC Reiser Ldp. Prezentarea noii organigrame i-a înebunit pe consilierii PSD, care au vociferat aproape toti. Dupã o ceartã de zile mari, în care orice argument au adus primarul Boros, Daniel Buzamãt sau consilierii PNL, care au arãtat cã se reduc cheltuielile, cã nimeni nu este dat afarã, doar cã s-au redus salariile pe care cei de la Reiser si le-au fãcut singuri, fãrã aprobarea CA sau AGA, ori a CLM Bârlad (care este de fapt unicul actionar) n-au avut efect, proiectul a cãzut la vot, cu 10 voturi contra, din 19 consilieri prezenti!

Consilierii locali ai PNL au ridicat imediat mai multe pancarte prin care si-au arãtat nemultumirea cã PSD tine mortis ca salariile celor de la SC Reiser sã fie foarte mari si munca cât mai putinã! “Nu uitati, sunteti în slujba cetãtenilor!!”, “Rusine” si alte lozinci erau ridicate de cei nouã consilieri PNL, care au fost prezenti la vot! Asa cã, cei de la Reiser pot rãsufla usurati! Pusculita PSD rezistã! Pânã pe 27 septembrie!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri