spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Alesii Husului, cu mãsti, dar fãrã… mãnusi: se pregãteste ringul pentru campania electoralã!

- Advertisement -

REPLICI… Cu mãsti si cu distanta fizicã asiguratã, consilierii locali s-au întâlnit ieri cu executivul din Primãria Husi, în cadrul sedintei ordinare a lunii iulie. Cele aproape 40 de proiecte de hotãrâre au fost votate în mai putin de douã ore, iar, pe lângã discutiile pe fondul proiectelor, a mai fost loc si de câteva replici interesante între primarul Ioan Ciupilan si consilierul PNL, Radu Bobârnat. Consilierul liberal i-a reprosat primarului cã îngrãmãdeste în dosarele de sedintã, de la o vreme, mai mult proiecte cu caracter electoral. Primarul Ciupilan i-a rãspuns, cu subînteles: „nu vã temeti cã las primãria cu datorii. Si nu vã temeti c-o s-o las”!

Proiectele de hotãrâre au vizat mai multe investitii în oras, unul dintre ele fiind la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, la renovarea unui laborator. Liberalii au vrut sã stie de ce primarul Ciupilan se încumetã sã facã investitii, angajate pe o perioadã mai lungã, dacã stie cã alegerile locale bat la usã. Consiliera Cãtãlina Popa a întrebat: „Eu am vãzut cã scrie acolo cã e o cheltuialã de investitie. Cum îsi poate asuma domnul primar, când peste câteva luni îi expirã mandatul?”, a întrebat Cãtãlina Popa. „Atâta timp cât bãgãm niste aparate acolo, eu zic cã trebuie sã modernizãm spatiul, pentru a putea învãta elevii. Dar putem merge, ca si consilieri, sã vedem ce este acolo”, i-a spus primarul Ciupilan.

Liberalii cãtre primar: „Aceste proiecte au un caracter electoral”

„Ati pus anul acesta foarte multe proiecte care au caracter electoral. Locuri de joacã peste locuri de joacã… S-au îngrãmãdit toate pe ultima sutã de metri si, mai grav, din punctul nostru de vedere, se fac pe datorie. Eu stiu cã o investitie excede mandatului unui primar, însã angajamentele pe urmãtorii 2, 3 ani, nu sunt o chestiune corectã si de asta, din punctul nostru de vedere, aceste proiecte au caracter strict electoral”, a intervenit consilierul Radu Bobârnat. „Dacã unii copii din anumite zone au parcuri de joacã, de ce altii, din alte zone din oras, de ce sã nu le creãm si lor aceastã sansã? Eu nu sunt în campanie electoralã. Am mai avut si acum 3 luni de zile discutia despre locuri de joacã… Întâmplarea face cã stiu sã depun proiecte si solicitãri pentru obtinerea unor fonduri. Si nu vã temeti cã las primãria cu datorii. Si nu vã temeti c-o s-o las”, a sustinut Ciupilan. Consilierul Bobârnat a mai venit cu un argument: „Anul trecut, de exemplu, am fãcut si noi un proiect pentru dezinsectie aerianã, cã era mare nevoie în oras, dar ne-ati întrebat din ce sursã, cã nu aveti bani. Anul acesta, fiind an electoral, ati gãsit bani pentru dezinsectie” a punctat Bobârnat. „Diferenta între mine si dumneavoastrã este cã dumneavoastrã visati numai la an electoral. Dar eu nu visez la an electoral. Vom mai discuta dupã 27 septembrie, dacã vom avea ocazia”, i-a rãspuns primarul Ciupilan. Ironic, consilierul Bobârnat i-a replicat: „Dupã cum ati aflat, eu nu candidez”. „E normal ca în orice campanie, orice partid sã îsi desemneze un candidat. Eu nu cred cã PSD-ul astepta un candidat anume de la PNL. E dreptul dumneavoastrã sã vã desemnati un candidat. La fel si PSD-ul si celelalte partide de pe esicherul politic. Le doresc succes tuturor”, a spus primarul Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri