spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

EXCLUSIV: Nãscutã printre „covizi”! Viata îsi urmeazã cursul! (FOTO)

- Advertisement -

NOROCOASÃ… O femeie din Bârlad, însãrcinatã în nouã luni si cãreia ieri i-a venit sorocul, a vãzut moartea cu ochii. Femeia în vârstã de 37 de ani a intrat în travaliu în timp ce se afla acasã. Rudele au sunat la ambulantã. Între timp însã, copilul s-a grãbit sã vinã pe lume. Doar cã, acesta nu era pozitionat normal, ci cu picioarele înainte. Viata copilului era în pericol, iar misiunea salvatorilor a fost una extrem de dificilã. Pompierii si cadrele medicale de la Ambulantã au coborât gravida cu atentie, pentru cã nu trebuia miscatã, fãtul fiind în pericol de moarte la cea mai micã zdruncinãturã. Cu mult profesionalism, cadrele medicale si pompierii au dus misiunea la bun sfârsit. Gravida a ajuns cu bine la ambulantã, fiind transportatã de urgentã la spitalul din Bârlad, a fost bãgatã direct în sala de operatii, unde a nãscut o fetitã perfect sãnãtoasã! Din cauza faptului cã în sectia de Obstreticã Ginecologie, la compartimentul de neonatologie, este un focar de Covid 19, atât mama cât si bebelusul sunt deocamdatã la ATI Reanimare, nasterea având loc prin cezarianã!

Un bebelus care urma sã se nascã la termen, dar care s-a „asezat” cu picioarele înainte pentru a veni pe lume, a pus pe jar o mare de oameni! Mama sa, de 37 de ani, a simtit cã i-a venit sorocul sã nascã si a pus rudele sã cheme salvarea. La sosirea ambulantei, cadrele medicale au constatat cã fãtului îi iesise deja un  piciorus  afarã, pozitia copilului fiind una ciudatã. Imediat a fost solicitat de medicul de pe ambulantã, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Bârlad, pentru a coborî gravida de la etajul 8 în sigurantã, pânã la ambulantã. Viata copilului atârna de un fir de pãr, deoarece mama nu trebuia zdruncinatã, pentru cã exista riscul mortii bebelusului. Pânã la urmã, totul s-a terminat cu bine, gravida fiind dusã în sigurantã la ambulantã si apoi transportatã rapid la spitalul din Bârlad. Aici a fost bãgatã direct în sala de operatie. În ciuda faptului cã la Obstretricã Ginecologie este focar de Covid 19, 20 de cadre medicale si doi bebelusi gemeni nascuti acum patru zile , fiind depistati pozitiv la testul PCR pentru noul coronavirus, copilul a fãcut tot posibilul sã se nascã la Bârlad, orasul în care a petrecut nouã luni în sigurantã pânã la iesirea în lume! Timp de câteva ore, medicii de gardã de la spitalul bârlãdean s-au luptat sã aducã pe lume viu bebelusul care a venit cu picioarele înainte. Si este o luptãtoare!

„Femeia de 37 de ani, aflatã la cea de a doua nastere, a adus pe lume o fetitã de 3700 grame, 51 de cm, scorul Apgar* fiind 8. Sunt internate ambele la ATI Reanimare, medicii urmând sã ia mâine o decizie privind transferul la Vaslui”, a precizat Daniela Bors, managerul spitalului bârlãdean.

Despre bebelusii gemeni nascuti acum patru zile, care au fost depistati cu virusul SARS CoV 2, managerul spitalului ne-a precizat ca sunt nascuti dintr-o mama purtatoate de virus, depistata pozitiva, are 17 ani si este din Carja- Murgeni. „Copilasii se afla internati la sectia Pediatrie, sunt bine, nu au simptome, iar mama primeste tratament”, a sspus Daniela Bors.

Felicitãri întregii echipe de cadre mediale de la ambulatã, pompierilor si în special medicilor bârlãdeni de gardã la Obstretricã Ginecologie, care au operat gravida, aflatã în mare pericol, atât ea cât si fetita nou nãscutã. În ciuda pandemiei care ne întunecã si mintile nu numai viitorul, iatã cã viata merge înainte!

*Scorul Apgar este o metoda practicã de evaluare a stãrii fizice a nou-nãscutului, imediat dupã nastere. Apgar 8-10 – copilul respirã singur, respiratia este normalã, ritmul cardiac este mai mare de 100 de bãtãi pe minut, tegumentul capãtã culoarea roz imediat dupã nastere. (medlife.ro)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri