spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Aproape 800 de liceeni vasluieni vor sustine Bacalaureatul de toamnã 2020

- Advertisement -

BAC… Doar douã sãptãmâni au mai rãmas pânã când elevii din anii terminali vor sustine a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, 784 elevii vasluieni din anii terminali s-au înscris pentru sustinerea examenului, iar prima probã la Limba si Literatura Românã se va desfãsura pe 24 august.

Potrivit calendarului BAC toamna 2020, înscrierea candidatilor a fost programatã în intervalul 13 – 24 iulie. Urmare a completãrii documentelor-tip de înscriere care au fost depuse la secretariatele unitãtilor de învãtãmânt-centre de examen sau transmise prin mijloace electronice/postã, în judetul Vaslui 784 de elevi vor sustine a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Astfel, perioada de foc a acestei sesiuni este programatã în intervalul 24-27 august 2020 si deci în nu mai putin de 14 zile, acestia vor fi prezenti la prima probã a examenului la Limba si Literatura Românã, în data de 24 august. La data de 25 august elevii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august proba la alegere a profilului si a specializãrii. Data de 27 august este programatã pentru sustinerea probei la Limba si Literatura maternã. Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se pot realiza în zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitãtile de învãtãmânt liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea si recunoasterea nivelurilor de competentã, la probele de profil din cadrul examenului national de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice. Afisarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, pânã la ora 12:00 si va fi urmatã de etapa depunerii contestatilor, în aceeasi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Rezultatele finale, dupã contestatii, vor fi publicate pe 5 septembrie

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD). Contestatiile pot fi depuse atât în format fizic, cât si electronic. În acest caz, candidatii completeazã, semneazã si depun sau transmit electronic si o declaratie-tip în care se mentioneazã faptul cã au luat cunostintã cã nota acordatã ca urmare a solutionãrii contestatiei poate modifica, dupã caz, nota initialã, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnatã si de cãtre pãrintii / reprezentantii legali ai acestora. Rezultatele finale, dupã solutionarea contestatiilor din perioada 3-4 septembrie, vor fi comunicate sâmbãtã, 5 septembrie. Nota minimã de promovare, pentru fiecare probã, este 5, iar media finalã pentru promovarea examenului este cel putin 6.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri