|

A ajuns la spital în stare gravă din cauza frigului

se pare că bărbatul a petrecut prea mult timp prin gospodărie şi n-a realizat că gerul îi face rău

Gheorghe C. (61 ani), din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău luni după amiază. Ambulanţa l-a luat de la locuinţa sa, iar la camera de gardă i s-a pus diagnosticul de hipotermie severă, starea lui fiind gravă.

„Pacientul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe în şoc hipotermic şi hipotermie severă şi a fost internat la Terapie Intensivă. Nu poate să respire singur şi este intubat”, a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt la SJU Bacău.

Se pare că bărbatul a stat prea mult timp afară prin gospodărie, ca să aibă grijă de animale. Din cauza gerului, i s-a făcut rău, dar când a intrat în casă, probabil n-a mai fi avut puterea să aprindă focul în sobă şi a fost găsit de rude înfrigurat. „El are doi porci şi nişte găini şi a ieşit să le dea de mâncare, că nu are pe nimeni, stă singur. Era bolnav şi probabil i-a fost frig. Când a venit salvarea, nici nu mai putea vorbi”, spunea Maria Sava, o vecină.

„Are nişte animale şi aşa cum este la ţară a ieşit să le dea mâncare. Afară a fost foarte rece, el era sensibil, că mai avea şi alte afecţiuni, şi i s-a făcut rău. Pe mine m-a sunat fratele lui, mi-a spus că nu se simte bine şi l-am îndrumat să cheme salvarea”, a declarat Gheorghe Andrieş, primarul comunei Plopana. În localitate sunt multe persoane singure, care au nevoie de ajutor în această perioadă. „La primărie avem o listă cu persoanele vulnerabile, în vârstă sau cu handicap şi avem grijă ca o echipă de beneficiari de ajutor social să meargă prin rotaţie la locuinţele lor ca să dea zăpada de pe alei, din faţa casei, eventual să le aducă o găleată de apă sau un braţ de lemne”, a mai spus primarul Andrieş.

sursa: http://www.desteptarea.ro/a-ajuns-la-spital-in-stare-grava-din-cauza-frigului/